Боруссія Д мінімально обіграла ПСЖ

Боруссія Д — ПСЖ, Getty Images

Команда Едіна Терзича з третьої спроби таки обіграла французького чемпіона в цьогорічній кампанії Ліги чемпіонів УЄФА.

Турнірна сітка Ліги чемпіонів УЄФА цього разу вийшла такою, що по один бік зібрався чи не весь сучасний футбольний європейський бомонд, тоді як навпроти нього розташовувались так звані "претенденти" на титул. Дортмундська Боруссія та французький Парі Сен-Жермен. Із огляду на те, які команди брали участь на початкових стадіях плей-оф, передбачити потенційну участь когось із цієї пари у фіналі було майже неможливо.

Але вони таки перебували за два кроки до вирішальної гри перед своєю зустріччю на полі Зігналь-Ідуна-Парк, яка вочевидь усе ще пам’ятала, як команди Едіна Терзича та Луїса Енріке грали поміж собою на груповому етапі буквально восени минулого року. Тоді двоматчева дуель формально залишилась за французами (2:0 та 1:1), проте  шалений квартет із Міланом та Ньюкаслом виграла все одно саме "жовто-чорна" команда. Але цього разу сторонніх у відносини цієї пари ніхто б не допустив.

Цей матч залишив приємне враження після перегляду. Високі швидкості, дві команди, які дуже хвилюються за результат, але все одно намагаються грати у футбол, від чого саме протистояння виходить ще більш запальним. І, звичайно, "жовта стіна" Дортмунда — куди ж без неї. Фанати Боруссії свою справу в першому таймі зробили — задавили суперників, що ті нічого й не запропонували в підсумку.

Сама ж команда Терзича намагались свою гру спростити максимально. Низький блок, висока щільність перед штрафним і передачі до контратаки за першої ліпшої нагоди. Але оскільки в парижан усе одно мало що виходило попереду, то хтось мав забрати на себе вакантне місце першої скрипки в створенні гольових моментів, і "джмелі" в підсумку створили всі умови для того, аби ми сказали зрештою: "Господарі заслуговували на гол".

Хоча й цей м’яч на 36 хвилині вийшов зовні дуже простим. Шлоттербек закинув із власної половини вперед, Фюллькруг зачепився, якісно обробив, зайшов до штрафного й пробив у ближній низом під Доннарумму. Провалили створення штучного офсайду підопічні Енріке, хоча це було базовим моментом для потенційно успішної для них гри.

У чомусь злий на самого себе ПСЖ повернувся на поле після перерви й це була взагалі інша команда в атаці. Моменти на ворота Кобеля посипались майже одразу й за їхнім підсумком ми могли тільки знизувати плечами, бо забивати "червоно-сині" мали не один, не два й навіть не три рази. Там у одному тільки моменті Мбаппе та Хакімі на лівому фланзі штрафного примудрились обстукати обидві стійки воріт суперників своїми ударами.

Спочатку Боруссія ще намагалась знайти відповідь на ці атаки суперників і також мала певні передумови для успіху. Але в ситуаціях, коли залишалось лише замкнути вдалим ударом у дотик, що Фюллькруг у штрафному ПСЖ, що Дембеле в штрафному Дортмунда, пробивали куди завгодно, але не в площину воріт.

Так і протримали в підсумку обидві команди нас у напрузі. То "джмелі" вискакуватимуть до контратак із цими шаленими Адеємі та Санчо, то ПСЖ таки почне доводити м’яч до Мбаппе й він знову грати провідну роль в атаці. Інтрига була шалена, але реалізація, зокрема — від команди Енріке, то взагалі окрема пісня. Дуже погано себе в цьому плані зарекомендував столичний колектив, і тепер сподіватиметься на разюче покращення ситуації на власному полі. А інакше ніяк.

Матч-відповідь поміж французьким Парі Сен-Жермен та дортмундською Боруссією відбудеться 7 травня.

Боруссія Д — ПСЖ 1:0
Голи: Фюллькруг, 36

Боруссія Д: Кобель — Р’єрсон (Вольф, 87), Гуммельс, Шлоттербек, Матсен — Джан, Брандт (Нмеча, 87), Забітцер — Адеємі (Ройс, 83), Фюллькруг (Мукоко, 90), Санчо.

ПСЖ: Доннарумма — Хакімі, Маркіньйос, Ернандес (Бералдо, 36), Мендеш — Заїр-Емері, Феррейра, Руїс — Дембеле, Мбаппе, Баркола.

Попередження: Шлоттербек