Манчестер Сіті — Спортінг. Напередодні

Манчестер Сіті - Спортінг, Getty Images

Пропонуємо до вашої уваги анонс матчу Ліги чемпіонів.

У рамках матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Манчестер Сіті в Англії зіграє проти лісабонського Спортингу.

Манчестер Сіті — Спортінг

Середа, 9 березня, 22:00. Етіхад, Манчестер. Головний арбітр зустрічі — Халіл Мелер (Турція).

Одна поразка та три перемоги — такі результати демонструвала команда Пепа Гвардіоли після першого матчу у Португалії проти Спортінга. У останньому матчі "містяни" зуміли з комфортним рахунком переграти Манчестер Юнайтед у дербі (4:1), чим дуже підняли собі настрій.

Результат першого поєдинку проти Спортінга також не може не радувати Сіті, адже перемога з рахунком 5:0 дає 99 відсотків на прохід у наступний раунд.  Здається, що і у другій зустрічі Сіті не віддасть свого і має перемогти. Навіть, якщо Гвардіола вирішить випустити гравців ротації — його крок буде виправданий.

Для Спортінга у другій грі важливо показати тільки найкращі якості. І футболісти це прекрасно розуміють, адже і так зрозуміло, що перший поєдинок все вирішив. Потрібно зробити ставку на чемпіонат, де у Спортінга справи йдуть не кращим чином. Команда займає друге місце, вилетіла з Кубка країни, але має тільки чемпіонські амбіції.

Рубену Аморіму слід дати ігровий час молодим гравцям, які мають бажання засвітити себе на європейській арені та мають сили протистояти резерву суперника з Англії.

Орієнтовні склади:

Манчестер Сіті: Едерсон — Зінчченко, Стоунз, Лапорт, Канселу — Фернандіньо, Гюндоган, Де Брюйне — Стерлінг, Гріліш — Жезус

Спортінг: Віржиніа — Есжаю, Коатес, Вінагре, Порро, Реіс — Едвардс, Сарабія, Естевеш, Табата — Пауліньо

Не зіграють: Аке, Діаш, Менді, Палмер, Штеффен — Браганса, Матеуш, Гонсалвеш, Палінья

Що казали перед матчем?

Головний тренер Манчестер Сіті Пеп Гвардіола:

"Ми хочемо, щоб у обороні та у нападі брала участь вся команда. Чому Кевін де Брейне забив два м'ячі МЮ в останньому матчі? Бо він там був. Чому Кевін відпасував Ріяду Марезу, коли ми забивали перший м'яч у Португалії? Бо він був там. Щоб забивати треба бути в потрібному місці.

Після першого матчу я казав, що результат 5:0 не відображає реальності чи різниці між командами. Просто нам вдалося швидко забити голи. Ми завдали чотирьох ударів і забили чотири голи. Таке часом трапляється. Коли результат такий, все виглядає дуже просто. Але я з великою повагою ставлюся до Спортінга і тієї роботи, яку вони роблять".

Цікаві факти:

- Минула гра між Манчестер Сіті та Спортінгом стала першою між цими командами у Лізі чемпіонів (до цього грали у Лізі Європи).
 
- Останній раз Манчестер Сіті не забивав голів ще у листопаді 2021 року.
 
footballпрогноз 2:0