Дубль Хоселу шокував Баварію і вивів Реал у фінал Ліги чемпіонів

Хоселу святкує гол, getty images

Нападник перевернув хід протистояння за п'ять хвилин.

Баварія відправилась у гості до Реала після нічийного результату (2:2) в Мюнхені й збиралась наблизитись до свого першого трофею в сезоні та першого трофею в кар'єрі Гаррі Кейна. В стартовому складі гостей з'явився Маттейс Де Лігт та Александар Павлович. У Реала відзначимо появу Начо Фернандеса в центрі захисту, а також очікуваний вихід Андрія Луніна.

Реал активно розпочав поєдинок, але перший момент створила Баварія, коли Мусіала відпасував на Гнабрі, а той прострілив на дальню стійку, але партнер не встиг замкнути пас. Команда Карло Анчелотті відповіла трохи пізніше - Вінісіус пробив з меж чужого штрафного майданчика, але Ноєр перевів м'яч в стійку. Першим на добиванні виявився Родріго, але голкіпер знов був на висоті!

Після цього гра трохи заспокоїлась, але мадридці цілковито володіли ігровою ініціативою. Втім, команда Томаса Тухеля знаходила можливості для контрвипадів — в одному з них Гаррі Кейн пробив з розвороту метрів з 17, але Лунін витягнувся в струну та врятував свою команду. Важливою перевагою Баварії була наявність Ноєра. Німець не разу рятував свою команду до перерви — як то було в моменті, коли Вінісіус виконав навіс з лівого флангу, ніхто не торкнувся м'яча і той летів в дальній кут, але Ноєр в дивовижному стрибку врятував свою команду.

Після 15-хвилинного відпочинку голкіпер продовжив свій дивовижний марафон сейвів. Спочатку Родріго шикарно пробив зі штрафного в кут, але Мануель витягнув м'яч. Незабаром Вінісіус протягнув м'яч в чужий штрафний і потужно пробив під поперечину — Ноєр був неймовірний. Лунін намагався не відставати від свого візаві, але Баварія не забезпечувала його великим обсягом роботи. Можна лише згадати момент, коли Мусіала отримав пас від Девіса, переклав м'яч під ліву ногу та пробив під поперечину — Лунін перевів м'яч на кутовий.

Величезний тиск Реала на ворота Баварії вилився в ... гол мюнхенців. В одному з контрвипадів Кейн перевів м'яч на лівий фланг, а Девіс змістився в центр та з правої ноги потужно пробив в дальній верхній кут. 0:1. Мадридці пішли в атаку великими силами, але шанс забити знов був у гостей - Кейн пробивав з меж чужого штрафного після пасу Мусіали, але влучив в сітку з зовнішньої сторони.

Господарі не втрачали надії зрівняти рахунок, але марнували свої шанси - Рюдігер шикарним пасом знайшов Вінісіуса в чужому штрафному, але бразилець не влучив в дальній верхній кут. Втім, далі були найкращі 5 хвилин у житті Хоселу. Спочатку Ноєр випустив м'яч з рук після удару Вінсіуса, а досвідчений іспанець опинився першим на добиванні. 1:1. Дещо пізніше Реал атакував і в заключній стадії атаки Рюдігер прострілив на дальню стійку, звідки Хоселу вразив порожній кут. Спочатку арбітри не зарахували гол, але передивились повтор і зрозуміли, що офсайду не було. 2:1.

Баварія намагалась забити свій гол, але в намаганні зберегти результат Томас Тухель зняв з гри Джамала Мусіалу та Гаррі Кейна. Втім, в компенсований час Де Лігт переправив м'яч у ворота після скидання Мюллера, але перед цим було зафіксовано офсайд. Правильність рішення арбітра викликає питання, але фінальний свисток Шимона Марчиняка сповістив увесь світ, що на Вемблі Боруссія Дортмунд буде протистояти саме мадридцям.

Реал Мадрид — Баварія 2:1 (перший матч — 2:2)
Голи: Хоселу, 88, 90+2 -  Девіс, 68

Реал Мадрид: Лунін — Карвахаль, Рюдігер, Фернандес, Менді — Вальверде (Хоселу, 81), Кроос (Камавінга, 70), Чуамені (Модрич, 70) — Беллінгем (Мілітао, 90+10) — Родріго (Діас, 80), Вінісіус

Баварія: Ноєр — Кімміх, Даєр, де Лігт, Мазрауї — Лаймер, Павлович — Сане (Мін Дже, 77), Мусіала (Мюллер, 84), Гнабрі (Девіс, 27) — Кейн (Шупо-Мотінг, 85)

Попередження: Камавінга