ПСЖ із дублем Мбаппе вдруге був сильнішим за Реал Сосьєдад

Реал Сосьєдад — ПСЖ, Getty Images

Колектив Іманоля Альгуасіля наостанок хоч відзначився у воротах опонентів за дуеллю в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

У день святого Валентина європейці парочки та подружжя тільки й марять про те, що хоч ненадовго завітати до Парижу в рамках романтичної подорожі. І хоча для баскського Реала Сосьєдад уся поточна єврокубкова кампанія — одна суцільна романтика, проте провести у столиці Франції саме той вечір вони не дуже-то й хотіли. Воно й не дивно — місцевий Парі Сен-Жермен влаштував дуже негостинний прийом.

У підсумку, іспанський колектив забрав із собою додому всю гіркоту від поразки з рахунком 0:2 та невизначеними перспективами на матч-відповідь. Різні сценарії бачили трибуни Аноети за участі "королівських", проте не такі, щоб значний гандикап відігравався в дуже іменитого суперника. Команда Луїса Енірке ж завітала до Іспанії з метою дотиснути опонентів авторитетом, а Кіліан Мбаппе ще й трохи хотів призвичаїтись до майбутнього мікроклімату.

Що-що, а підтримку трибуни забезпечили команді Іманоля Альгуасіля на відмінному рівні. Ось тільки це не дуже-то й допомагало. Гості просто виявились дуже мотивованими закрити всі питання в цій дуелі одразу, а тому ще до настання середини першого тайму мали кілька дуже непоганих гольових моментів. Без Мбаппе, певна річ, справа не обходилась.

Проблема Сосьєдада полягала в тому, що баски вирішили, що прив’язати в персональній опіці повільного Субельдію до швидкісного Кіліана буде гарним рішенням. Очевидно, що всі м’ячі, які летіли через другий поверх, захисник у більшості випадків залишав за собою, але те, що стосувалось роботи ногами… Вибачте, але воно так не працює. Мбаппе вже на 16 хвилині дриблінгом у штрафному роздягнув свого суперника й поклав удар у дальній кут.

Інтрига на той момент просто зникла, бо сценарій був таким, що або Сосьєдад забиває першим і ми дивимось за справді запальним футболом, або це робить ПСЖ і матч достроково втрачає будь-який сенс. І як тут не намагалась Аноета врятувати ситуацію, потрібного заряду господарі так і не отримали.

Уже на початку другого тайму Сосьєдад пропустив удруге, коли той-таки Субельдія кроків на 15 із язиком за плечами не встигав за Мбаппе, на якого з власної половини закинули м’яч на хід до штрафного. Про те, що Кіліан у фірмовому прихованому стилі буде бити в ближній кут цього разу, можна було здогадатись ще тоді, але Реміро навіть не намагався це зробити.

І так, коли рахунок за сумою двох матчів став 4:0 на користь ПСЖ, то Реал Сосьєдад дійсно почав відповідати власними атаками й навіть захопив ініціативу. Аби потішити домашню публіку — і не більше того. Навіть удалось закрити гру власним голом майже на останній хвилині основного часу, хоча й до цього було змарновано значну кількість гольових моментів, а захист французів ледь себе не дискредитував.

Фінальний свисток англійського арбітра Майкла Олівера відправив до чвертьфіналу Ліги чемпіонів УЄФА французький Парі Сен-Жермен, тоді як для баскського Реала Сосьєдад єврокубкова кампанія добігла свого завершення.

Реал Сосьєдад — ПСЖ 1:2 (перший матч – 0:2)
Голи: Меріно, 89 — Мбаппе, 16, 56

Реал Сосьєдад: Реміро — Траоре, Субельдія (Пачеко, 76), Ле Норман, Галан — Мендес (Турр’єнтес, 61), Субіменді (Оласагасті, 83), Меріно — Кубо, Оярсабаль (Сілва, 76), Беккер (Барренечеа, 61).

ПСЖ: Доннарумма — Хакімі (Солер, 82), Бералдо, Ернандес, Мендеш (Мукіеле, 61) — Заїр-Емері, Вітінья, Руїс (Угарте, 77) — Дембеле (Коло Муані, 82), К. Мбаппе, Баркола (Лі Кан Ін, 46).

Попередження: Кубо, Субельдія — Мендеш, Дембеле.