Дубль із штрафних та гольовий пас від Зієша врятували Галатасарай від поразки Манчестер Юнайтед

Галатасарай — Манчестер Юнайтед, Getty Images

Команда Еріка тен Гага вела в рахунку на важкому полі суперників, але Андре Онана вчергове наробив помилок на лінії воріт.

Англійський Манчестер Юнайтед перебуває на новому шляху власного розвитку під орудою нідерландського фахівця Еріка тен Гага, тож не дивно, що в команди досі ще не все бездоганно виходить втілити в життя. Але ж не настільки, щоб станом на момент початку передостаннього туру Ліги чемпіонів УЄФА посідати останню сходинку в квартеті A, поступаючись таким командам, як датський Копенгаген та турецький Галатасарай.

Виправляти становище "Червоним дияволам" було необхідно в гостьовій грі проти турецького чемпіона, який у поточній кампанії навіть мюнхенську Баварію з великим супротивом зустрічав на рідному Алі Самі Єн. І що вже казати про прямих конкурентів у боротьбі за другу путівку до плей-оф від цього квартету. Що цікаво, троє претендентів на неї разом здобули менше очок, аніж визначений заздалегідь переможець групи.

"Welcome to Hell" — такий напис прикрашав трибуни арени в той момент, коли футболісти з’являлись на полі перед гімном Ліги чемпіонів, і акустичний супровід від самого стартового свистка був таким, що, дійсно, це — справжнє пекло. Але Манчестер Юнайтед, на відміну від Баварії свого часу, у ньому не закипів і почував себе доволі розкуто, що дозволило команді тен Гага подолати непростий відтинок на початку гри з пресингом від суперників.

Ба більше — гості ще й забити змогли за таких умов, провівши позиційний розіграш м’яча перед чужим штрафним на 11 хвилині з виведенням на ударну позицію Гарначо на лівому фланзі штрафного. Той потужно пробив у ближню дев’ятку, тож шансів у Муслери на порятунок воріт не було. Галатасарай на такий перебіг подій намагався реагувати миттєво та посилював тиск на чужій половині.

Але навіть Онана тоді ще не дав слабини, тож захист Юнайтед відбився від атак та продовжив провадити власну гру на футбольному полі. Дійшло до того, що вже на 18 хвилині Бруну Фернандеш дальнім ударом із лівого флангу під поперечину подвоїв перевагу власної команди, а місцеві трибуни ледь не луснули від невдоволення. "Леви" відреагували доволі специфічним чином цього разу, почавши гамселити суперників по ногах. Особливо діставалось Гарначо за провокації фанатів під час святкування.

І зрештою команда Окана Бурука свого домоглась — гра перестала бути цілісним явищем, тож "Червоним дияволам" ставало дедалі важче контролювати перебіг подій. Створювати для них проблеми за таких умов — справа відносно легка. А коли той-таки Онана ще й помиляється під час вибору розташування стінки проти удару із штрафного з правого флангу від Зієша, після чого стрибає від м’яча, то й узагалі розраховувати на щось дуже важко.

І дуже близьким Юнайтед був до того, аби не виграти цей перший тайм, бо спочатку Мертенс із подачею в офсайд на Айхана перевірив реакцію камерунського воротаря, а потім Ікарді взагалі виграв у нього вихід на побачення, проте також був "поза грою" під час передачі з власної половини поля. Отже, пристрасті в цьому матчі не вщухали, і для нейтрального вболівальника це було виключно доброю звісткою.

На відміну від швидкого м’яча гостей на початку другого тайму для фанатів господарів. Галатасарай проґавив контратаку через правий фланг, і Ван-Біссака виклав простріл на ближню для Мактомінея, який ударом у дотик уразив чужі ворота. Із рахунком 1:3 здавалось, що все, "леви" вже нікуди не подінуться від поразки. Однак Манчестер Юнайтед знав, чим можна "допомогти" суперникам. Точніше, у Андре Онана ще були козирі на руках.

І як він тільки примудрився зрізати черговий штрафний від Зієша з правого флангу точно в центр воріт у сітку за власною спиною? Після цього понеслась в обидва боки — атака за атакою, гравці взагалі не переводили подих. А тут ще й дощ пішов настільки рясний, що й поля не було видно на загальному плані. Загалом, атмосфера була казкова.

І не дивно в такому випадку, що Юнайтед примудрився пропустити третій гол доволі простим способом. На 69 хвилині Зієш передачею з правого флангу знайшов у штрафному Актюркоглу, а той потужно пробив у ближню дев’ятку. Тут і Онана вже б не допоміг. Команда тен Гага після цього аж ніяк не розклеїлась, мала непогані моменти в атаці, і навіть пробила в ліву стійку здалеку зусиллями свого капітана Фернандеша. Але більше ніхто в цій грі не забивав.

У заключному турі турецький Галатасарай гостюватиме в датського Копенгагена, а англійський Манчестер Юнайтед прийматиме мюнхенську Баварію.

Галатасарай — Манчестер Юнайтед 3:3
Голи: Зієш, 29, 62, Актюркоглу, 69 — Гарначо, 11, Фернандеш, 18, Мактоміней, 55

Галатасарай: Муслера — Бой, Бардакджі, Айхан, Анхеліньйо (Нельссон, 83) — Торрейра, Ндомбеле (Олівейра, 60) — Зієш (Їлмаз, 82), Мертенс (Актюркоглу, 60), Заха (Демірбай, 88) — Ікарді.

Манчестер Юнайтед: Онана — Ван-Біссака (Далот, 78), Магвайр, Лінделеф, Шоу — Мактоміней, Амрабат (Мейну, 58) — Антоні, Фернандеш, Гарначо (Пеллістрі, 78) — Гойлунд (Марсьяль, 58).

Попередження: Бой, Айхан — Фернандеш, Амрабат, Ван-Біссака