ПСЖ врятував нічию в грі з Ньюкаслом

ПСЖ - Ньюкасл, getty images

Гол Кіліана Мбаппе в компенсований час з пенальті приніс парижанам один бал.

Парі Сен-Жермен в рамках поєдинку п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів приймав на своєму полі Ньюкасл. В Англії команда Луїса Енріке поступилась з рахунком 1:4, тому прагнула взяти реванш при підтримці рідних трибун. 

В стартовому складі парижан дещо неочікувано з'явився Лі Кан Ін, на якого приїхали подивитись купа фанатів з Південної Кореї. Луїс Енріке не міг розраховувати на Маркійньйоса, а його місце в старті зайняв Данілу Перейра. У Ньюкасла було дуже багато травмованих, тому кадрові можливості Едді Гау були вкрай обмежені. Він навіть не зробив жодної заміни в цій грі.

Команди дуже бадьоро розпочали матч, тому доволі швидко з'явились перші моменти. Вже на дев'ятій хвилині Коло Муані п'яткою відпасував на Хакімі на правий фланг, Ашраф прорвався в штрафну та викотив м'яч на Мбаппе, а той пробив п'яткою — Поуп врятував свою команду. В атаці у відповідь Ісак пробив в один дотик з вбивчої позиції, проте м'яч пройшов вище воріт.

Парі Сен-Жермен намагався зламати оборону супротивника, проте перший гол пропустили саме господарі. Доннарумма відбив м'яч перед собою після пострілу Альмірона з-за меж штрафного, а Ісак опинився першим на добиванні. 0:1. Парижани продовжували пробиватись до володіннь Поупа, проте ні Лі Кан Іну, ні Фабіана Руїсу не вдалось завдати прицільний удар.

Наприкінці першої половини гри Парі Сен-Жермен втратив відмінний момент, коли Усман Дембеле звільнився від опіки та пробив в один дотик метрів з семи, проте влучив в опонента. Відпочивати команди пішли при мінімальній перевазі англійської команду.

Команда Луїса Енріке активно почала другу сорокап'ятихвилинку та доволі оперативно створила перший момент. Лі Кан Ін зробив гостру передачу, яки в штрафний подовжив Коло Муані, проте з ударом Дембеле впорався Нік Поуп. Добивання Мбаппе боковими ножицями не вдалось. Тренерський штаб парижан намагався вплинути на гру замінами. Виход Барколя на фланг додав гостроти і саме молодий француз міг зрівняти рахунок. Мбаппе прорвався по флангу та покотив м'яч на Баркола, а той пробив з вбивчої позиції, але Поуп врятував й цього разу!

Ньюкасл періодично відповідав контрвипадами, проте здивувати оборону господарів поля не вдавалось. "Сороки" могли пропустити під завісу гри, коли Кіліан Мбаппе здорово розвернувся в чужому штрафному, прибрав Шера та потужно пробив в Поупа, а добиванню трохи забракло точності. 

Здавалось, що гра так і завершиться, але на шостій компенсованій хвилині м'яч влетів в руку Лівраменто в штрафному. Арбітр після перегляду VAR вирішив призначити одинадцятиметровий, який впевнено реалізував Мбаппе. Завдяки цьому результату ПСЖ змін втримати другу сходинку, а Ньюкасл піднявся на третю позицію.

Парі Сен-Жермен — Ньюкасл 1:1
Голи: Мбаппе, 90+8 — Ісак, 24

ПСЖ: Доннарумма — Хакімі, Шкрініар, Перейра (Рамуш, 85), Ернандес — Угарте (Вітінья, 62), Руїс, Лі Кан Ін (Асенсіо, 82) — Дембеле, Коло Муані (Баркола, 62), Мбаппе

Ньюкасл Юнайтед: Поуп — Тріпп'єр, Ласеллс, Шер, Лівраменто — Міллі, Гімараес, Жоелінтон — Альмірон, Ісак, Гордон

Попередження: Угарте, Лі Кан Ін, Шкрініар, Доннарумма, Рамуш — Жоелінтон, Альмірон