Реал Сосьєдад у фантастичному стилі розібрався з Бенфікою з Трубіним у воротах

Реал Сосьєдад — Бенфіка, Getty Images

Ліга чемпіонів УЄФА вже перетнула екватор розіграшу свого групового етапу в цьому сезоні, тож для кожної з команд починався вирішальний момент осінньої частини міжнародної кампанії цього сезону. А для декого вже в четвертому турі він узагалі ризикував стати фінальним.

Наприклад, така ситуація в групі D була в лісабонської Бенфіки, яка за три попередні матчі до цього очок узагалі не здобувала. Ба більше — "орли", які добре знані своєю атакою, не забили жодного м’яча, чого від них у групі з іспанським Реалом Сосьєдад, міланським Інтером та австрійським Зальцбургом було важко очікувати.

І при цьому команді Рогера Шмідта доводилось їхати в гості до баскського колективу на вирішальну для себе зустріч у квартеті, бо в разі поразки лише диво могло б їм допомогти пробитись бодай до плей-оф Ліги Європи. Господарі поля тим часом мали можливість продовжити власну непереможну серію та вивести конкуренцію проти міланського Інтера в боротьбі за першу сходинку на якісно новий рівень.

Перший тайм розпочався й одразу закінчився для гостьового колективу. Що це взагалі було? Бенфіка не те, щоб вийшла розібраною на поле, а наче взагалі на ньому не з’являлась. У будь-якому випадку, її захисту ми точно не бачили. І тому бідолашний Анатолій Трубін, бо йому це все доводилось розгрібати за недолугими діями партнерів по команді. Особливо "старався" при цьому Флорентіну — стільки помилок за пів години ще треба спробувати відтворити.

А Реал Сосьєдад тим часом як полетів до атаки, так і не зупинявся аж до настання перерви. Просто знищили суперників. Феноменальний Меріно, феноменальний Барренечеа, феноменальний Оярсабаль, Елустондо, Браїс Мендес, Кубо та всі інші. Узагалі не зупиняли свою гольову машину, тож перша за двадцять років домашня перемога в Лізі чемпіонів була здобута командою Альгуасіля ще за стартові 21 хвилину. А які були вболівальники на трибунах! Шок!

Ще й пенальті били у ворота Трубіна, але Браїс уперше в кар'єрі з позначки забити не зміг, поціливши в ліву стійку. Український воротар тоді навіть із кутом не вгадав.

Шмідту не було особливого сенсу щось вигадувати поперерві. Невдаху Флорентіну він зняв ще за ходом першого тайму, а після перерви наказав решті футболістів просто йти лобовою атакою на ворота суперників і може бути там щось удасться зробити. Удалось. На 49 хвилині Рафа з прострілу Отаменді з лівого флангу штрафного перевів м’яч у дотик у сітку. Це був тільки перший гол "орлів" за всю поточну кампанію групового етапу.

І все. На більше гостей просто не вистачило. Гра без емоцій, без думки та без системи. Один тільки капітан Отаменді носився полем, що вжалений, але в нього й роль така, та й характер аргентинця навіть холодними вітрюганами Лісабону не зіпсувати. А решті, за великим рахунком, було байдуже, окрім Трубіна, бо Реал усе ж таки хоч іноді намагався ще атакувати. Але в кого були сумніви щодо переможця цього матчу, як тільки завершилась та сама 21 хвилина?

У наступному турі іспанський Реал Сосьєдад зіграє вдома проти австрійського Зальцбурга, а лісабонська Бенфіка прийматиме міланський Інтер.

Реал Сосьєдад — Бенфіка 3:1
Голи: Меріно, 6, Оярсабаль, 11, Барренечеа, 21 — Р. Сілва, 49

На 29-й хвилині Браїс Мендес (Реал Сосьєдад) не забив пенальті (штанга).

Реал Сосьєдад: Реміро — Елустондо (Одріосола, 86), Субельдія, Ле Норман, Аєн — Мендес, Мендес (Турр’єнтес, 70), Субіменді, Меріно — Кубо (Фернандес, 70), Оярсабаль, Барренечеа (захарян, 78).

Бенфіка: Трубін — А. Сілва, Отаменді, Морато — Невеш, Флорентіну (Юрасек, 31), Маріу (Шикінью, 85), Еурснес — Ді Марія (Тенгстедт, 85), Кабрал (Муса, 64), Р. Сілва (Гуедеш, 85).

Попередження: Барренечеа, Фернандес — Флорентіну