Баварія перестріляла Манчестер Юнайтед на Альянц Арені

Баварія — Манчестер Юнайтед, Getty Images

Видовищний матч із великою кількістю голів завершився закономірною перемогою господарів поля.

Наскільки стрімко ввірвалась до нашого буденного життя Ліга чемпіонів УЄФА, настільки ж швидко промайнув перший тур групового етапу цього змагання. Він завершувався, зокрема, матчем найвищого ґатунку з дуже потужною афішою — мюнхенська Баварія проти англійського Манчестер Юнайтед, тоді як ці дві команди знали результат гри поміж іншими двома колективами квартету A. Хоча чи дійсно настільки приділяли увагу футболісти "Рекордмайстера" та "Червоних дияволів" тому, як завершилась гра за пів години до початку їхньої.

На Альянц Арені знову пролунав величний гімн головного клубного європейського змагання, і для Баварії це була велика подія. Так само, як і для гостьового колективу, який одразу виявив бажання зламати тренд суттєвої переваги мюнхенського клубу, яку той намагався нав’язати кожному супернику. Виходило навіть у команди Еріка тен Гага доволі непогано, і момент у Еріксена навіть був гольовий, проте з часом "червона машина" такі взялась до справи належним чином.

І одразу всі пригадали, наскільки ненадійним воротарем подекуди буває Андре Онана — постріл здалеку з правого флангу від Сане на 28 хвилині, хоча й був виконаний майстерно, голкіпер такого рівня мав забирати без зайвих сумнівів. А вийшло так, що камерунець пропустив м’яч під руками, від чого господарі поля повели в рахунку, а вже за кілька миттєвостей їхня перевага була помітна наочно кожному вболівальнику.

Баварія при цьому не стала відкладати справу на самісіньке дно шухляди власного робочого столу, і на 32 хвилині Онана витягав м’яч із сітки власних воріт уже вдруге. Це Мусіала промчав повз п’ятьох опікунів на лівому фланзі атаки, покрутився в штрафному, виконав передачу під удар Гнабрі, а той пробив у дальній кут та відправився помішувати свій уявний соус. Ні чого в першому таймі Юнайтед у підсумку не зробив такого, аби хоч трохи поставити під сумнів перевагу господарів.

Але була ще друга половина гри, яку під орудою Тухеля Баварія просто старається оминати за будь-яку ціну під час обговорення після кожної нової гри за власної участі. Так було й цього разу, бо мюнхенці пропустили одразу від Гойлунда, який розібрався в центрі штрафного під час швидкої атаки та з передачі Рашфорда забив свій перший гол за клуб із Манчестера.

Над Альянц Ареною з’явився привид сумнівів у підсумковому успіху, тож гравцям Баварії було конче необхідно якнайшвидше його позбутись. Зробити це вони частково змогли на 52 хвилині, коли Еріксену влучив м’яч у руку на лівому фланзі штрафного під час спроби Упамекано зіграти головою на адресу партнерів ближче до воріт. Епізод, у якому навіть чогось довелось залучати головного арбітра до перегляду VAR, хоча можна було обмежитись простим дистанційним коригуванням рішення.

Кейн згодом забив ударом із позначки в лівий нижній кут, а Баварія на цьому, певна річ, зупинятись не стала та продовжила розривати захист суперників швидкими переходами від оборони до атаки. Сане при цьому дуже намагався покласти ще один м’яч до чужих воріт, але то штанга візьме на себе його удар, то Онана нарешті згадає, для чого перебуває в рамці воріт. Загалом, ситуація була невтішною для фанів Юнайтед, але все одно варто було догравати до фінального свистка.

Власне наприкінці гри й було зафіксовано найбільший рівень інтриги в цій зустрічі, бо на 88 хвилині Каземіро з партеру в центрі чужого штрафного лежачи переграв Ульрайха. І тут така справа, що рахунок, начебто, 3:2, дуже близько до порятунку, але гості раптово вирішують махнути рукою на закидання Кімміха з глибини поля за спини захисникам на адресу Теля, яке можна було прочитати ще до отримання Йосуа м’яча. Після 4:2 питань уже не було, і навіть підсумковий дубль Каземіро не змусив їх з’явитись.

У наступному турі мюнхенська Баварія зіграє в гостях у датського Копенгагена, а англійський Манчестер Юнайтед прийматиме андалузьку Севілью.

Баварія — Манчестер Юнайтед 4:3
Голи: Сане, 28, Гнабрі, 32, Кейн, 54 (пен.), Тель, 90+2 — Гойлунд, 49, Каземіро, 88, 90+5

Баварія: Ульрайх — Лаймер, Упамекано, Кім, Девіс — Горецка, Кімміх — Сане (Тель, 87), Мусіала (Шупо-Мотінг, 74), Гнабрі (Коман, 63) — Кейн (Мюллер, 87).

Манчестер Юнайтед: Онана — Далот, Лінделеф, Мартінес, Регілон — Каземіро, Еріксен — Пеллістрі (Гарначо, 81), Фернандеш, Рашфорд — Гойлунд (Марсьяль, 81).

Попередження: Горецка — Мартінес