Інтер упевнено здолав Мілан у першому Євродербі

Мілан — Інтер, Getty Images

Колектив Сімоне Індзагі забив два швидких голи в першому таймі, після чого намагався спокійно довести справу до перемоги.

Протистоянням на рівні півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА зазвичай непотрібно додавати ніякої гостроти, бо команди перебувають за крок від вирішального матчу в битві за трофей та за два кроки від того, щоб цей самий трофей потримати у власних руках. Проте інколи на цій стадії турніру можуть зустрітись команди, домашні стадіони яких не те що розташовані за кілька кілометрів один від одного, а й узагалі є однією й тією ж футбольною спорудою.

Із 2003 року не траплялось такого, щоб господарі Сан Сіро / Джузеппе Меацца, Мілан та міланський Інтер, грали поміж собою на стадії півфіналу головного клубного змагання Старого Світу, та ще бозна-коли подібне трапиться. Утім, чинні чемпіони Італії саме зараз зустрічались зі своїми попередниками, а також найбільш принциповим суперником із можливих, що точно гарантувало нам величне видовище. І, звичайно, куди ж без яскравого перформанса від фанатів із розкотистим "The Champions!" наприкінці гімну Ліги чемпіонів.

Перші хвилини Євродербі більше походили на звичайнісінький матч команд у Серії A за темпом розвитку подій, проте вже на восьмій хвилині ситуація почала розгортатись несподіваним чином. Кутовий на лівому фланзі від Чалханоглу завершився простою подачею до центру штрафного, але саме там гравці Інтера своїми переміщеннями пошили в дурні суперників, і в підсумку Джеко опікати залишився самотній Калабрія. Перспективи для захисника Мілана в такій дуелі були очевидними, а м’яч відправився в дальній кут.

Проте це все такий собі аргумент — Інтер завжди становить загрозу під час стандартів. А ось епізод за три хвилини після цього — це вже був промовистий вчинок номінальних гостей. Передачу з лівого флангу від Дімарко на Мхітаряна перед чужим штрафним пропустив Лаутаро, а потім виявилось, що центр оборони Мілана розчинився в повітрі, тож не зміг претендувати на порятунок власних воріт від розстрілу.

Динаміка гри набрала просто шалених обертів і тоді дійсно здавалось, що "россонері" ризикують нахапатись настільки багато голів, що й матч-відповідь за тиждень не матиме жодного сенсу. І дійсно близькою була до цього команда Стефано Піолі, якби на 15 хвилині удар від Чалханоглу з-за меж штрафного, або добивання Мхітаряна в ноги Меньяну, яке відбулось одразу після нього, не поцілив у протилежну стійку чужих воріт. У тому моменті воротар господарів ще й коліно пошкодив.

Проте це лише відвело нашу увагу від більш несподіваних кадрових проблем Мілана — травму отримав ще й Беннасер, і його вже дійсно довелось швидко знімати з гри. Там чином ще до 20 хвилини зустрічі Мілан горів у два м’ячі, мав одного травмованого ключового гравця в пасиві та взагалі туманні перспективи щодо свого майбутнього в цій грі. Рятуватись із цього становища команда Піолі, звісно, намагалась, але ми можемо відзначити тільки удар Калабрії з правого флангу штрафного п’ятою в сітку із зовнішнього боку.

Усі основні спроби "россонері" відігратись припали вже на другу половину гри, яка розпочиналась із їхнього подвійного моменту в Діаса та Мессіаса, але гравці атакувальної групи з середньої відстані вперто не хотіли влучати в площину воріт. А далі був шанс Джеко, який мав знімати всі питання в цій грі, проте несподіване просування Бастоні з глибини поля до чужого штрафного та передача на завершення призвели кільки до влучання у воротаря в ближньому бою. Піолі намагався впливати на гру за допомогою замін, але виходило тільки трохи додати імпульсу команді, який утім дуже швидко згасав. Інтер у цьому плані на довгій дистанції виглядав значно більш урівноваженим.

Особливо після моменту Тоналі, який на 63 хвилині з центрального входу до штрафного влучив у ліву стійку в дійсно забійній ситуації. Схожих моментів потом аж до фінального свистка "россонері" не мали, тож цілком закономірно поступились.

Матч-відповідь поміж міланським Інтером та Міланом відбудеться 18 травня.

Мілан — Інтер 0:2
Голи: Джеко, 8, Мхітарян, 11

Мілан: Меньян — Калабрія (Калулу, 82), К’єр (Тіав, 59), Томорі, Ернандес — Крунич, Тоналі, Беннасер (Мессіас, 18) — Салемакерс (Орігі, 60), Жиру, Діас (Побега, 82).

Інтер: Онана — Дарміан, Ачербі, Бастоні — Думфріс, Барелла, Чалханоглу (Гальярдіні, 77), Мхітарян (Брозович, 62), Дімарко (де Врей, 70) — Мартінес (Корреа, 78), Джеко (Лукаку, 70).

Попередження: Крунич, Томорі — Мхітарян
команди