Челсі з Мудриком поступився Реалу й у другому матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів

Челсі — Реал, Getty Images

Український нападник з'явився на полі на заключні 25 хвилин, але встиг заробити тільки попередження.

На відміну від протистоянь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, матчі чвертьфінальної стадії поміж собою розділяє лише один тиждень, тому доволі легко можна уявити собі, під яким навантаженням перебувають команди на цьому етапі сезону. Однак є такі команди, для яких чергова згадка про додаткові складнощі в поточні кампанії є нічим більшим за білий шум на тлі загалом похмурих буднів. Лондонський Челсі належить саме до переліку подібних, і при цьому англійському клубу потрібно було відігравати два пропущені м’яча на Сантьяго Бернабеу від мадридського Реала.

Проте робити це було потрібно в дуже важких умовах. Френка Лемпарда запросили назад на керівну посаду на чолі "пенсіонерів" із зовсім не благородним завданням довести команду до завершення цього важко сезону. Напевно, що керівництво Челсі при цьому ще й сподівалось отримати певні сенсаційні здобутки на міжнародній арені, бо в чемпіонаті найгірший сценарій удалось оминути, а на місце в єврокубках зазіхнути вже точно не вдасться. Саме через це було цікаво спостерігати за тим, як господарі поля грають без жодної сторонньої думки.

Власне, у звітному протистоянні лондонці запропонували суперникам те, чого й близько не давали в першій грі — інтенсивного футболу на всіх ділянках поля. Реал навіть трохи зніяковів від такого кроку збоку суперників, і відчував себе не в своїй тарілці на стартовому відрізку протистояння. Залишалось лише дочекатись виникнення перших гольових моментів у "синіх", і з пострілу Канте з центру штрафного на 11 хвилині повз ближню стійку, після прострілу Джеймса з правого флангу, команда Лемпарда перейшла від зав’язки до власне основної частини гри.

Гості намагались не відставати, через що ми побачили постріли Родріго та Модрича з гострого кута на правому фланзі штрафного, які постійно норовили залетіти в ближній кут, але штанга та Кепа опинялись у потрібному для Челсі місці. Команди при цьому взагалі не цурались протидіяти одна одній за допомоги тактики дрібного фолу, тому арбітр Орсато інколи був змушений зазирати до себе в кишеню за карткою жовтого кольору. Але гру при цьому грубою точно назвати було не можна.

Фактично, на першій доданій до першого тайму хвилині відбулась кульмінація в цій грі. У всякому випадку, у емоційному плані так точно. Кукурелью під час чергової передачі з правого флангу залишили на самоті на дальньому куті воротарського, і він із павзою розстрілював ворота, але влучив у Куртуа. У той момент Челсі бажав би мати більш атакувально спрямованого гравця на місці іспанця, проте Михайла Мудрика завбачливо залишили на лаві для запасних.

Українець у підсумку таки з’явиться на футбольному полі, але вже за взагалі несприятливих для своєї команди умов. "Пенсіонери" розпочинали тайм із чергової спроби Канте завершити флангову передачу перед чужими воротами, але цього разу він влучив у Мілітао поблизу до себе. А вже за кілька хвилин на протилежному боці поля Родріго через правий фланг утік від підкату Чалоби, після чого його простріл Вінісіус зупинив у дальньому боці штрафного, почекав, допоки партнер займе місце перед порожніми воротами, і віддав зворотну передачу.

І так, після цього на полі дійсно з’явився Мудрик, але за загальним рахунком Челсі мав відгравати вже три м’ячі. Михайлу при цьому довірили весь лівий фланг, тож він мав нагоди як відпрацювати в захисті замість того-таки Чалоби, так і з фінта закрутити з дальньої відстані над чужими воротами. Проте все це було марно, оскільки на 80 хвилині оборона Челсі проґавила передачу за спини на Вінісіуса, який потім у межах штрафного знайшов Вальверде, а той залишив під порожні ворота на Родріго. Цими двома подарунками бразилець радо скористався.

Фінальний свисток італійського арбітра Даніеле Орсато відправив до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА мадридський Реал, тоді як лондонський Челсі достроково зупинив свій шлях у поточному розіграші цього турніру.

Челсі — Реал 0:2 (перший матч — 0:2)
Голи: Родріго, 58, 80

Челсі: Кепа — Чалоба, Сілва, Фофана — Джеймс, Канте, Енцо (Стерлінг, 67), Ковачич, Кукурелья (Мудрик, 68) — Галлагер (Феліш, 67) — Гаверц (Маунт, 77).

Реал: Куртуа — Карвахаль (Начо, 82), Мілітао, Алаба (Рюдігер, 46), Камавінга — Вальверде, Кроос (Себальйос, 76), Модрич — Родріго (Асенсіо, 82), Бензема (Чуамені, 71), Вінісіус.

Попередження: Кукурелья, Джеймс, МудрикМілітао