Баварія вдруге обіграла ПСЖ та вийшла до чвертьфіналу Ліги чемпіонів

Баварія — ПСЖ, Getty Images

Крістоф Галтьє не зміг привести чемпіонів Франції до успіху на міжнародній арені.

Казкові вечори Ліги чемпіонів УЄФА не полишають нас уже від першого кроку турнірної сітки плей-оф, і якщо на стадії 1/8 фіналу нам трапляються пари накшталт Баварія — Парі Сен-Жермен, то турнір наперед можна вважати таким, що запам’ятається надовго. 90 хвилин відмінного футболу від суперзірок ми спостерігали три тижні тому на Парк-де-Пренс, і цього разу прийшла черга Альянц Арени приймати на власному полі матч-відповідь, на який команда-господар виходила з мінімальною перевагою в один забитий м’яч за загальним рахунком.

Відповідальність для обох команд досягала шаленого рівня, а оскільки їхні виконавці перебувають в не менш гарному тонусі, то кожна зі сторін на початку гри боялась припускатись найменших помилок, які потім могли мати вплив на протистояння загалом. Вимагати від гравців за таких умов іти на ризик було справою марною, тому нам залишалось тільки уважно спостерігати за тими кроками, за рахунок яких Юліан Нагелсьманн та Кристоф Галтьє планували привести свої колективи до підсумкового успіху.

ПСЖ у першій половині гри намагався постійно чинити тиск на захист суперників, але подекуди потрійна опіка Кіліана Мбаппе фактично позбавляла головну загрозу в атаці збоку парижан володіння м’ячем. Навіть такому майстру, як Ліонель Мессі, не вдавалось знаходити простір для найкращого бомбардира в історії паризького клубу. Однак свої моменти гостям усе ж таки вдавалось знаходити, але далеко не найкращі позиції для завершальних ударів рятували Баварію від проблем.

Рятували настільки, що Зоммер під завісу першого тайму вирішив пограти зі суперниками в квача у власному штрафному, і просто залишив м’яч для Вітіньї перед порожніми воротами. Португалець пробив абияк, але точно тоді не міг розраховувати на появу де Лігта перед самою лінією. Цей сейв захисника відбувся на тлі травми капітана ПСЖ Маркіньйоса, що нанесло подвійний удар по настрою "червоно-синіх", сила якого виявилась достатньою для того, аби футболісти Галтьє від нього не оговтались.

А тут ще й другу заміну доводилось використати головному тренеру французького клубу через те, що Мукіеле з’явився на заміну Маркіньйосу з незалікованою травмою, тож дограв лише кілька хвилин до перерви. Настрій у гостей за таких умов був фактично відсутнім, і зрештою вони почали потроху припускатись помилок у захисті. Першими покарати їх за це могли Шупо-Мотінг та Мюллер, але останній здійснив вирішальний дотик під час подачі з лівого флангу на 52 хвилині з офсайду перед воротарським.

Проте вже незабаром Баварія таки вийшла вперед за рахунком. Абсолютно чистим було відбирання збоку Міусіали проти Верратті на правому фланзі чужого штрафного, як і кришталево прозорою була помилка Бітшиабу, який підставив партнера невдалою передачею на ближню відстань. А потім Горецка та той-таки Шупо-Мотінг обдурили воротаря та останнього захисника під порожні ворота.

Нагельсманн після забитого м’яча лише піддав вогню появою на полі Лероя Сане заради гри на контратаках, проте одразу після пропущеного ПСЖ мав відмінну нагоду з ударом головою від Рамоса на завершення подачі кутового з правого флангу від Мессі, але переграти Зоммера з близької відстані той так і не зумів. А більше гостям нічого й не дали зробити відмінні дії мюнхенців із точки зору контрпресингу, тоді як на завершення основного часу контратака через центральну зону завершилась пасом Канселу до лівого флангу штрафного на Гнабрі, і той не пробачив захист опонентів.

Фінальний свисток італійського арбітра Даніеле Орсато з Чіо відправив до чвертьфіналу Ліги чемпіонів УЄФА мюнхенську Баварію, тоді як для французького Парі Сен-Жермен турнірний шлях обірвався.

Баварія — ПСЖ 2:0 (перший матч — 1:0)
Голи: Шупо-Мотінг, 61, Гнабрі, 89

Баварія: Зоммер — Станішич, Упамекано, де Лігт — Коман (Гнабрі, 86), Кімміх, Горецка, Девіс — Мусіала (Мане, 82), Мюллер (Канселу, 86) — Шупо-Мотінг (Сане, 68).

ПСЖ: Доннарумма — Данілу, Рамос, Маркіньос (Мукіеле, 36, Бітшиабу, 46) — Хакімі, Вітінья Феррейра (Екітіке, 81), Верратті, Ф. Руїс, Мендеш (Бернат, 82) — Мессі, Мбаппе.

Попередження: Хакімі.

команди