Манчестер Сіті змарнував нагоду здолати РБ Лейпциг

РБ Лейпциг — Манчестер Сіті, Getty Images

Німецький колектив продовжив домашню серію без поразок від представників Англії.

Далеко не всі пари поточного розіграшу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА вийшли з настільки ж гучними афішами, як Баварія та Парі Сен-Жермен, чи Ліверпуль та мадридський Реал. Були ще й двобої накшталт зустрічі німецького РБ Лейпциг та англійського Манчестер Сіті, які скоріше могли б отримати назву "грошовитих дербі", проте все одно мали б бути зіграні задля визначення одного з учасників наступного раунду змагань.

Певна річ, що фаворитом у такому випадку були саме чинні чемпіони англійської Прем’єр-ліги, тоді як колишні опоненти донецького Шахтаря за груповим раундом планували використати підтримку рідних трибун під час першої зустрічі задля здобуття якомога кращого результату перед подорожжю на Британські острови.

Однак навряд чи за ходом першого тайму звітної зустрічі можна було стверджувати, що господарі поля в подальшому матимуть хоч примарні шанси на успіх. Нічого не виходило в Лейпцига в плані атакувальних дій, тоді як суперники обрали тактику володіння м’ячем заради самого факту володіння, узагалі не поспішаючи доводити власні атаки до завершальної стадії. І якби гра відбувалась на Етіхаді, то місцевій публіці це все набридло б десь за пів години, проте фанати "биків" відносно спокійно себе почували аж до 27 хвилини.

Саме тоді Шлагер перед власним штрафним майданчиком вирішив віддати м’яч Грілішу, а той одразу зіграв на загострення на Гюндогана, якого вже оточили суперники, проте німцю вдалось зробити гольовий пас під удар Марезу, який потім пробив у правий кут. Із нічого в плані загострення, але на підставі значної переваги за володінням м’ячем, було створено цей момент футболістами Сіті, і потому вони радше були ладні просто втримувати рахунок.

Але в голові в "містян" на той момент точно майоріла назва Ноттінгем Форест на нещодавньої безглуздої втрати очок із схожим чином "виграного" матчу. У цьому контексті потрібно було реагувати на гольовий момент у Вернера в компенсований до першого тайму час, коли німець уперше спрямував м’яч у бік воріт Едерсона, розім’явши того перед перервою. А потрібно це було для того, аби потім Сіті не жалівся на програний початок другого тайму.

Розе випустив на заміну Генріхса полірувати правий фланг захисту та атаки його команди, і німець зі своїм завданням упорався повною мірою. Без жодних зволікань свіжий виконавець почав навантажувати роботою суперників та відкривати вільні зони всередині чужого штрафного, і лише дивом Лейпциг тоді одразу не відіграв пропущений м’яч. Не вистачило, напевно, зовсім трохи, а саме — удачі в того ж Генріхса чи Сілви під час відвертих гольових нагод.

Але все ж таки Лейпциг свій м’яч цього вечора зумів забити, а англійський колектив знову проґавив розіграш кутового на лівому фланзі, після якого Едерсон помилився з перехопленням подачі на Гвардіола, який, як здається, прагне забивати лише Сіті чи Реалу в поточному розіграші Ліги чемпіонів. Після цього колектив Гвардіоли спробував повернутись до атакувального футболу, створив кілька непоганих моментів, але знову був змушений миритись із нічиєю з обміном забитими м’ячами. Добре для "містян", що голи на виїзді зараз не рахуються, та й очок до турнірної таблиці цей матч не давав.

Матч-відповідь поміж англійським Манчестер Сіті та німецьким РБ Лейпциг відбудеться 14 березня на Етіхад Стедіум.

РБ Лейпциг — Манчестер Сіті 1:1
Голи: Гвардіол, 69 — Марез, 27

РБ Лейпциг: Бласвіх — Клостерманн (Генріхс, 46), Орбан, Гвардіол, Гальстенберг (Раум, 88) — Лаймер, Шлагер (Айдара, 82) — Собослаї, Форсберг (Нкунку, 66), Вернер — А. Сілва (Поульсен, 82).

Манчестер Сіті: Едерсон — Вокер, Діаш, Аканджі, Аке — Родрі, Гюндоган — Марез, Б. Сілва, Гріліш — Голанд.

Попередження: Генріхс.