Бенефіс Жиру дозволив Мілану розбити Зальцбург та вийти до плей-оф Ліги чемпіонів

Мілан — РБ Зальцбург, Getty Images

Французький форвард учергове підтвердив бажання потрапити до чемпіонату світу-2022 двома голами та двома гольовими передачами.

У групі з чемпіонами Італії, Австрії, Хорватії, а також учасником топ-4 минулого сезону англійської Прем’єр-ліги якось самостійно напрошується наперед визначення фаворитів на вихід до плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА. І якщо лондонський Челсі в підсумку власне реноме підкріпив реальними здобутками на футбольному полі, то в Мілану навіть перед початком останнього туру була доволі неприємна опція завершення виступів у головному клубному турнірі Старого Світу.

Статись це могло за умов поразки команди Стефано Пьолі, із яким керівництво "россонері" тільки-но продовжило контракт, у домашній грі проти РБ Зальцбург. Відповідно, "червоним бикам" потрібно було від цієї гри виключно здобувати перемогу, тоді як від раптової атаки з боку Динамо Загреб у випадку підсумкової нічиєї на Сан Сіро вони захистили себе перевагою в два очки та позитивним балансом в очних зустрічах.

Оскільки підсумковий результат зустрічі був важливим для обох сторін, то аж ніяк не дивно, що вони вирішили зіграти поміж собою в достатньо відкритий футбол без помітного розгойдування на старті зустрічі. Мілан до того ж був господарем, тож не дивно, що саме команда Пьолі залишила за собою право на створення першої загрози для чужих воріт на самому початку гри. Тео на завершення фірмового просування лівим флангом влучив у дальню стійку, після чого події на полі почали набирати обертів.

Багато різноманітних спроб зайти до чужих володінь здійснили "россонері", однак у підсумку забили доволі невиразний гол зі стандарту, коли захист суперників вирішив залишити без опіки найбільш впливового останнім часом гравця атаки італійського клубу — Олів’є Жиру. Навіс від Тоналі з кута поля на лівому фланзі був максимально вдалим, тож французу не склало труднощів переправити м’яч головою в дальній кут.

Зальцбург постійно намагався підловити господарів на різких передачах до чужого штрафного, і кілька разів свої моменти група атаки в складі К’єргора, Адаму, Окафора та Сучича все ж таки завершувала розіграші ударами. Тетерушану доводилось добряче попрацювати на лінії воріт, однак зрештою румунський голкіпер відстояв до перерви на нуль, а партнери по захисту поступово призвичаїлись до обраної опонентами тактики.

Помітно програвав боротьбу в своїй зоні до перерви захисник гостей Соле, тож зрештою його замінили на Бернардо на початку другої половини зустрічі. Але не встиг оновлений захист Зальцбурга як слід зігратись, як знову довелось діставати м’яч із сітки власних воріт. І знову не втримали Жиру, проте вже під час навісу Ребича з правого флангу в ігровій ситуації, а француз цього разу радо поділився м’ячем із Круничем за допомоги скидання головою.

Австрійців ця невдача добила остаточно, і вони в підсумку не дійшли тями достатньо швидко для того, аби втримати черговий випад від суперників. Швидкісний Леау знущався над захистом гостей безупинну, тож не дивно, що на 57 хвилині саме він став автором попереднього до гольового навісу з правого флангу штрафного, із яким не до кінця впорались суперники, чим у підсумку скористався Жиру.

І щоб уже не займатись конспірологією, зазначимо, що четвертий м’яч "россонері" в цій грі, хоча й на нього довелось зачекати аж до компенсованого часу, також не минув без участі Олів’є. Француз у центрі поля передачею до правого флангу відправив м’яч на Мессіаса, і той уже з меж штрафного перетворив її на постріл під дальню стійку. Поміж тим, розгрому Зальцбурга не дала статись поперечина, яка посеред тайму зупинила постріл Леау на завершення прострілу з лівого флангу. Були моменти й у гостей, проте за такої інтенсивності зачепитись за результат вони змоги не мали.

Таким чином, італійський Мілан завершив кампанію групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА на підсумковому другому місці квартету E з десятьма здобутими балами в активі, тоді як австрійський РБ Зальцбург із шістьма очками фінішував на третій сходинці, тому надалі виступатиме в плей-оф Ліги Європи УЄФА.

Мілан — РБ Зальцбург 4:0
Голи: Жиру, 14, 57, Крунич, 46, Мессіас, 90+1

Мілан: Тетерушану — Калулу, К’єр, Томорі, Ернандес (Балло-Туре, 78) — Тоналі, Беннасер — Ребич, Крунич (Де Кетеларе, 78), Леау (Мессіас, 69) — Жиру.

РБ Зальцбург: Кен — Дедич, Соле (Бернардо, 46), Павлович, Вебер (Ульмер, 77) — Зайвальд, Гурна-Дуат (Камері, 64), К’єргор — Сучич — Адаму, Окафор (Койта, 77).

Попередження: Окафор, Гурна-Дуат