Ліверпуль узяв реванш у Наполі, але залишився другим у групі A

Ліверпуль — Наполі, Getty Images

Команді Юргена Клоппа потрібно було забити на чотири м'ячі більше за суперників, але вона відзначилась лише двічі.

Оскільки початок цьогорічного зимнього періоду для вболівальників супроводжуватиме чемпіонат світу-2022 в Катарі, то матчі групових етапів усіх єврокубкових турнірів мали бути дограні ще на початку листопада. Навантаження на футболістів за таких умов дістають до межі людських можливостей, проте натомість ми отримуємо як несподівані результати, так і дуже цікаві баталії на завершення кожного етапу. Саме такою й була зустріч на Енфілді, де в рамках групи A переможця визначали англійський Ліверпуль та італійський Наполі.

"Червоним" потрібно було не тільки перемагати вдома, а ще й робити це з надупевненою перевагою в чотири м’ячі, оскільки розгром зразка першого туру на стадіоні Дієго Армандо Марадона вони дуже добре пам’ятали. Із того часу команда Юргена Клоппа встигла навіть ігрову схему змінити на користь ромбу в центрі поля з моторами у вигляді Мілнера та Джонса, і саме за рахунок цих новацій пробувала притиснути суперників із перших хвилин.

Наполі давався не дуже охоче, проте все ж таки моменти на зразок перекидання воріт від Джонса з лівого флангу штрафного в господарів мали місце. Моментів команди на двох створювали, якщо відверто, не дуже-то й багато, проте це не завадило їм посеред першого тайму добряче розігратись із випадами в обидва боки. Ндомбеле, Тіаго та Джонс за лічені хвилини виступили на завершенні атак набагато частіше, аніж потім перетинатимуть заключну третину футболісти до завершення першого тайму. Проте пробити голкіперів їм так і не вдалось.

Шкода, проте посеред стартової половини гри Джеймс Мілнер зазнав травми голови в зіткненні з Замбо-Ангісса, проте лише після повернення на поле в другій половині зрозумів, що це заважає йому грати в футбол. І поки Ліверпуль намагався призвичаїтись до Елліотта в центрі поля, Наполі встиг забити зі стандарту, коли подача Хвічі з лівого флангу зі штрафного припала на голову Естігору. Захисник гостей голу порадів, проте зарано — VAR зауважив щодо його потрапляння до офсайду.

Постійно обмінювались негострими випадами команди переважну кількість ігрового часу другого тайму, однак зрештою Наполі вирішив, що краще звести зустріч до нічиєї в обороні, тому Ліверпуль отримав можливість частіше подавати стандарти біля чужих воріт. У підсумку, дві схожі одна на одну подачі від кута поля на лівому флангу припали почергово на голову Нуньєсу на Ван Дейку, а Мерет так і не поладнав на лінії з жодним із їхніх ударів. На добиванні учасно зіграли Салах та все той самий Дарвін, що й забезпечило перемогу "червоним".

Таким чином англійський Ліверпуль посів підсумкову другу сходинку з 15 очками в активі, а італійський Наполі з такою самою кількістю балів залишився першим.

Ліверпуль — Наполі 2:0
Голи: Салах, 85, Нуньєс. 90+8

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд (Ремзі, 87), ван Дейк, Конате, Цимікас — Алькантара (Байцетич, 87), Фабіньо, Мілнер (Елліотт, 48) — Джонс (Нуньєс, 72) — Салах, Фірміно (Карвалью, 87).

Наполі: Мерет — Ді Лоренцо, Естігор, Кім, Олівера — Ндомбеле (Распадорі, 88), Лоботка (Зелінські, 83), Замбо-Ангісса — Політано (Лосано, 69), Осімген (Сімеоне, 89), Кварацхелія.

Попередження: Конате, Александер-Арнольд, Нуньєс