Асистентський хет-трик Гнабрі дозволив Баварії знову не помітити супротиву Барселони

Барселона — Баварія, Getty Iamges

Мюнхенський колектив наближається до ідеального завершення групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА.

На кожній новій невдачі життя для будь-якої не зупиняється, проте, коли їх становиться кілька поспіль, то своєю сукупною вагою вони можуть у подальшому чинити значний тиск на колектив. Каталонська Барселона не мала суттєвих проблем у новому розіграші іспанської Ла Ліги аж до El Clasico проти мадридського Реала (1:3), однак у Лізі чемпіонів УЄФА виступи команди Хаві були геть невтішними.

Після двох поспіль невдач у матчах проти міланського Інтера (0:1 та 3:3), "блаугранас" опинились там, де опинились — за крок від позбавлення сподівань на участь у плей-оф найбільш престижного клубного турніру Старого Світу. Красномовно про перспективи Барси казав лишень той факт, що в передостанньому турі їй потрібно було не тільки перегравати мюнхенську Баварію, яка за останні три виїзди на Камп Ноу відвантажила каталонцям 11 м’ячів, а ще й сподіватись, що чеська Вікторія в більш ранньому слоті скривдить "нерадзуррі" в гостьових умовах.

Певна річ, що команда Хаві мала можливість дивитись наживо фрагменти матчу в Мілані, тож гарно була обізнана Барса й стосовно невтішного для неї результату тієї гри. Інтер переміг із рахунком 2:0, тож майбутня участь каталонців у Лізі Європи стала вирішеним питанням навіть без жодної можливості повпливати на власну долю цього вечора. І в такому понурому настрої "блаугранас" виходили на поле рідного Камп Ноу задля того, аби знову нічого не показати в протистоянні проти Баварії.

Мюнхенці фактично відкрили гру власним голом, коли закидання з глибини правого флангу захисту від Гнабрі зловило зненацька Ектора Бельєріна, який саме дебютував у єврокубках у складі Барселони. Ривок за спину захиснику зробив Мане, після чого відіграти тер Штегена було легкою справою.

Жодних шансів суперникам навіть підняти голову вирішив не залишати німецький чемпіон, коли після власного успіху почав методично стукати по ногах провідних виконавців групи атаки Барси. Команда Хаві виявилась до такого тиску не звиклою, тож у підсумку ще сильніше зажурилась. За таких умов не дивно, що посеред першого тайму господарі отримали результативний постріл від Шупо-Мотінга поміж ніг тер Штегену з правого флангу штрафного на завершення ще одного пасу від Гнабрі.

Єдиний шанс, коли в цьому матчі могло щось змінитись на користь Барси, вона втратила за підсумком втручання VAR незадовго до настання перерви. Де Лігт зійшовся в боротьбі проти Левандовські біля правого кута власного воротарського, і, на перший погляд, ударив суперника по ногах. Рішучим жестом Ентоні Тейлор указав на позначку, а Роберт був готовий нарешті забивати своєму колишньому клубу. Однак не склалось — поляк сам наступив на ногу супернику, а потім намалював падіння на газон.

На цьому — усе. Жодний проміжок часу після настання перерви не допоміг би Хаві розбудити свою команду. Барса просто відмовлялась грати, а суперник, неначе та кішка, утомився споглядати за одноманітною поведінкою власної жертви та покинув цю гру. Із-під ґачка атакувала Баварія, але все одно її було важко стримати від чергових голів. Гнабрі мав забивати на 56 хвилині під час пострілу з правого флангу штрафного, що й зробив без зайвих вагань, однак до цього в нього побачили офсайд, тож гол довелось скасувати.

Утім, нічого страшно, бо вже під фінальний свисток Серж перетворив подачу кутового з правого флангу від Кімміха на гольове скидання для Павара біля правої стійки, тож без чергових трьох м’ячів у власні ворота каталонці з поля не пішли.

У заключному турі каталонська Барселона гратиме в гостях у чеської Вікторії, а мюнхенська Баварія прийматиме міланський Інтер.

Барселона — Баварія 0:3
Голи: Мане, 10, Шупо-Мотінг, 31, Павар, 90+5

Барселона: тер Штеген — Бельєрін, Кунде (Гарсія, 68), Алонсо, Бальде — Кесс’є, Бускетс (Торрес, 58), де Йонг — Педрі (Рафінья, 59), Левандовські (Торре, 82), Дембеле (Фаті, 68).

Баварія: Ульрайх — Мазрауї (Станішич, 79), де Лігт, Упамекано (Павар, 63), Девіс — Кімміх, Горецка (Забітцер, 46) — Гнабрі, Мусіала (Гравенберх, 67), Мане — Шупо-Мотінг (Мюллер, 62).

Попередження: Бускетс — Мазрауї, Горецка, Упамекано, де Лігт.