Дубль Левандовські врятував для Барселони мрії про плей-оф Ліги чемпіонів у трилері проти Інтера

Барселона — Інтер, Getty Images

Колектив Хаві був за крок від поразки міланському Інтеру на Камп Ноу.

Ключовий момент усієї кампанії групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА для каталонської Барселони припадав саме на домашній поєдинок проти міланського Інтера в рамках четвертого туру. Колектив Хаві в надзвичайно важливому в стратегічному плані матчі тиждень тому на Джузеппе Меацца зазнав прикрої поразки з мінімальним рахунком (0:1), тож до гри у відповідь на Камп Ноу підходив на тлі двох поспіль поразок у найбільш престижному клубному турнірі Старого Світу.

"Змій" тим часом нищівним чином критикували впродовж кількох останніх тижнів, однак невдоволення з боку фанатів одномоментно принишкли саме тоді, коли підопічні Сімоне Індзагі здобули перемогу над футболістами зі столиці Каталонії. Таким чином перед нам у звітній зустрічі постали дві команди з максимальною зарядженістю на здобуття підсумкового успіху, що фактично гарантувало дві години якісного футболу на величній арені.

Очікування справдились повною мірою, бо команди провели зразковий перший тайм із ураганними швидкостями в атаці з обох боків. Інтер ухвалив рішення не зачинятись на власній половині поля лишень заради самого факту стримання атак суперників, і за власну рішучість отримав відмінні гольові нагоди. Однак до моменту з влучанням у поперечину на завершення подачі з правого флангу від Джеко "зміям" ще потрібно було захистити власні ворота від зазіхань Левандовські та Рафіньї, які дуже сильно турбували Андре Онана. Інколи навіть Генріху Мхітаряну доводилось страхувати власного голкіпера виносами зі самої лінії воріт.

Позитивною характеристикою першої половини гри було те, що під час неї команди виключно нарощували оберти, тоді як основна частина подій відбулась уже після перерви. Незважаючи на наявність у гостей перспективних нагод відкрити рахунок, зробити це вдалось першим саме господарям поля, коли наприкінці першого тайму Рафінья вчергове дограв безнадійний епізод на правому фланзі, забезпечивши передачу до штрафного на Роберто, а вже той удало прострілив до воротарського на Дембеле.

Вибух емоцій на Камп Ноу в той момент був дійсно шаленим, бо Барсі до того кілька разів відверто не щастило на завершенні власних атак, хоча гол постійно відчувався десь поруч. Хаві мав за час відпочинку спрямувати емоції власних підопічних на користь підсумковому результату, однак "блаугранас", вочевидь, просто перегоріли.

А інакше, як пояснити недбалість у центрі захисту, що її припустилась Барса вже на початку другого тайму, коли фірмове завантаження з глибини флангу від Бастоні знайшло самотнього Бареллу за спинами в гравців лінії оборони? "Блаугранас" одразу після цього прокинулись, проте було вже трохи запізно — суперники смикали гру таким чином, як їм самим було комфортно це робити, зрештою забивши вдруге трохи згодом, коли Лаутаро на одному лишень прийомі м’яча на груди на лівому фланзі штрафного пошив у дурні Еріка Гарсію, після чого влаштував більярд поміж стійок воріт суперників.

Разючість атак Інтера була недосяжним показником для суперників команди Індзагі, бо Барселона робила чимало випадів на чужі ворота, однак із їхнім завершенням у каталонців були відчутні проблеми. Річ у тім, що міланцям достатньо тривалий час удавалось стримувати Роберта Левандовські зусиллями одразу двох із трьох центральних захисників, але зрештою й вони втомились бігати за поляком, а той, навпаки, продовжував шукати щастя біля чужих воріт.

Зрештою, саме Левандовські й виступив рятівною парасолькою для Барси, забивши на 82 хвилині гол, познущавшись у центрі штрафного з де Врея, коли зіграв у свояка з ногами суперника на завершення подачі Бальде з лівого флангу. І ніхто в той момент і гадки не мав, що в цій грі можливий ще один м’яч, хоча крайню потребу в ньому відчували саме господарі.

Однак забив Інтер, коли за хвилину до кінця основного часу Онана дальнім пасом із власного штрафного відкрив Лаутаро на правому фланзі, а той прострілив на Госенса до штрафного. Здавалось, що все, "синьо-гранатові" збирають чемодани до Ліги Європи, однак недарма в них у складі був Левандовські, якому вистачило подачі Гарсії з правого флангу для остаточного порятунку цієї гри для власної команди. Результат, який не задовольняє команду Хаві належним чином, проте хоча б на трохи часу зберігає для неї шанси на плей-оф.

У наступному турі каталонська Барселона зіграє домашній матч проти мюнхенської Баварії, а міланський Інтер на власному полі буде приймати чеську Вікторію Пльзень.

Барселона — Інтер 3:3
Голи: Дембеле, 41, Левандовські, 82, 90+2 — Бастоні, 50, Мартінес, 63, Госенс, 89

Барселона: тер Штеген — Роберто (Кесс’є, 73), Піке, Гарсія, Алонсо (Бальде, 72) — Гаві, Бускетс (де Йонг, 64), Педрі — Рафінья (Фаті, 65), Левандовські, Дембеле.

Інтер: Онана — Шкрініар, де Врей, Бастоні (Ачербі, 85) — Думфріс, Барелла (Асллані, 85), Чалханоглу (Госенс, 76), Мхітарян, Дімарко (Дарміан, 66) — Мартінес, Джеко (Белланова, 76).

Попередження: де Врей, Мартінес — Дембеле