Динамо Київ розійшлось миром із Фенербахче

Динамо Київ — Фенербахче, twitter.com/aa_spor

Команди вирішили відкласти з'ясування сильнішого на наступний тиждень.

Попередній офіційний матч київського Динамо, проти луганської Зорі (1:1), відбувся на полі НСК Олімпійський у столиці України ще 12 грудня 2021 року, а коли потрібно було розпочинати другу половину національної першості, наша країна зазнала чергового витку агресії в свій бік. Футбол та нормальне життя відтоді знаходиться в режимі тривалої павзи, а той розіграш української Прем’єр-ліги було завершено достроково.

Фактично, саме через утрату очок в останньому турі перед зимовою перервою "біло-сині" опинились на підсумковій другій сходинці, із якої в новому футбольному році для них відкритим залишається шлях лише кваліфікацією Ліги чемпіонів УЄФА. Однак уже за підсумками жереба другого відбіркового раунду столичний колектив отримав у суперники дуже принципового для їхнього головного тренера колектив — турецький Фенербахче, тож повноцінно повертатись до гри доводилось проти статусного суперника.

Ще за ходом розвитку подій було помітно, наскільки важко киянам дається протистояння на такому рівні. Команді Луческу бракувало думки та швидкості в наступальних діях, тоді як лінія захисту, хоча й не мала суттєвих прогалин, проте все одно допустила створення безпосередньої загрози володінням Георгія Бущана. Голкіперу на цьому тлі довелось двічі рятувати власні володіння від загрозливих пострілів Валенсії головою та Россі здалеку.

У той самий час на протилежному боці поля ми бачили український колектив лише за рідкими випадками. Можна було згадати лише невдалий удар у дотик у виконанні Беньяміна Вербича десь у середині першого тайму, тоді як переважна більшість наступів Динамо завершувалась швидкими втратами м’яча, або ж передачами до офсайду на Бєсєдіна, який звичним чином робив багато роботи, проте без суттєвого впливу на гру.

Жорже Жезуш також відчував, що його команда має потенціал для того, аби підвищити градус протистояння, проте в існуючій конфігурації виконавців не могла цього зробити. Саме тому португальський керманич почав послідовно робити заміни після перерви, тоді як Мірча Луческу вагався з цим рішенням фактично до останнього.

Як з’ясувалось трохи згодом, обидва тренери залишились на початкових позиціях у своїх стратегіях. Команди на полі не демонстрували відчутної жаги домінувати в володінні м’ячем чи створювати гольові моменти. Динамо отримало більше простору на чужій половині, проте навіть звичний пресинг побудувати киянам не вдалось. Турецький колектив натомість провів кілька непоганих розіграшів, але впевнена гра Бущана на лінії воріт звела до нуля ці намагання.

Матч-відповідь турецький Фенербахче та київське Динамо зіграють у Стамбулі вже 27 липня.

Динамо Київ — Фенербахче 0:0

Динамо Київ: Бущан — Кендзьора, Забарний, Попов (Сирота, 83), Дубінчак — Сидорчук, Шапаренко — Циганков (Караваєв, 88), Буяльський (Гармаш, 77), Вербич (Ванат, 83) — Бєсєдін.

Фенербахче: Алтай — Осаї-Семюел, Азіз (Тіссеран, 46), Салаї, Кадіоглу — Арао, Юксек, Кахведжі (Брума, 64) — Россі (Гюлер, 72), Валенсія (Дурсун, 72), Кінг (Лінкольн, 64).

Попередження: Сидорчук, Бєсєдін, Гармаш — Кінг