Реал у запаморочливому овертаймі здолав Манчестер Сіті

Реал — Манчестер Сіті, Getty Images

Черговий видовищний камбек колективу Карло Анчелотті подарував його команді право на чергову дуель проти Ліверпуля.

Перше протистояння півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА між англійським Манчестер Сіті та мадридським Реалом стало справжньою окрасою цьогорічного розіграшу турніру. Колектив Хосепа Гвардіоли святкував звитягу на домашньому Етіхаді з рахунком 4:3, що аж ніяк не вказувало на те, який із колективів матиме перевагу в матчі-відповіді на Сантьяго Бернабеу вже за тиждень. До того ж, "вершкові" за цей час устигли додатково підзарядитися позитивними емоціями завдяки достроковій перемозі в Ла Лізі, тоді як "містяни" мали скромне бажання продовжити локальні з’ясування стосунків із Ліверпулем ще й на міжнародній арені.

Господарям поля потрібно було одразу йти з наступом на чужі ворота, тому звітна гра отримала високий рівень напруги майже від самого початку. Ось тільки, окрім кількох спроб Бензема завершити флангові передача пострілами в один дотик "королівські", не витиснули зі своїх атак майже нічого. Зате, уже на початку матчу відбувся тестовий кулачний бій між Модрічем та Ляпортом, що тільки підкреслювало запеклість протистояння.

Сіті відповідав суперникам щільністю в обороні та швидкими атаками у відповідь, на завершення яких відбувалися спроби дальніх пострілів. Куртуа вдало грав на лінії воріт, тому його команда обійшлася без суттєвих проблем позаду в першій половині гри, проте наполегливості в атаці мадридському клубу помітно не вистачало. Анчелотті потрібно було попрацювати над цим, бо ігровий час поступово завершувався.

Перші хвилини другої половини гри містили в собі момент Вінісіуса, після якого з’явилося враження, що ми знаходимося перед початком видатного періоду часу. Однак, враження виявилося помилковим, бо до середини другого тайму на полі царювала тільки боротьба за м’яч. За цей час у грі навіть устиг з’явитися Олександр Зінченко, змінивши через пошкодження Кайла Вокера. І вже фактично перший дотик до м’яча українця розпочав разючу атаку його команди.

Сіті забив на 73-й хвилині, коли через ноги Гюндогана та Бернарду Сілви м’яч дійшов на правий фланг штрафного, де його у ближній кут відправив Марез. "Містяни" після цього мали повне право закритися в захисті, проте навпаки пішли за додатковими звитягами, які б мав змогу забезпечити Джек Гріліш під час одного зі своїх двох відмінних моментів. Але англійцю завжди щось заважало в лічених сантиметрах від забитого м’яча, тому поступово команда Гвардіоли була вимушена відійти на власну половину поля.

Зрештою, догралися. На останній хвилині основного часу Родріго несподівано вискочив перед Едерсоном, коли Бензема від лицьової на лівому фланзі штрафного вдало скидав м’яча. Але повірити в те, що менш аніж за дві хвилини бразилець ударом головою завершить ще й подачу Карвахаля з правого флангу, було на межі фантастики.

Реалу дивовижним чином вдалося перевести гру до овертаймів, на початку першого з яких команда Анчелотті ще й отримала право на виконання пенальті. Підкат Діаша під час прострілу з правого флангу прийшовся в ноги Бензема, після чого Карім пострілом у правий кут із позначки перевернув ситуацію на полі докорінним чином.

Сіті після того ще довго намагався пручатися, проте створити бодай якийсь якісний гольовий момент гостям удавалося лише за рахунок безлічі подач із флангів, одна з яких інколи знаходила футболістів Гвардіоли. Таким чином міг забивати Фернандіньо, проте запас див у цій грі себе вичерпав ще на видовищному камбеці господарів.

Таким чином, у фінальному поєдинку цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА Ліверпуль буде протистояти мадридський Реал.

Реал — Манчестер Сіті 3:1 (перший матч — 3:4)
Голи: Родріго, 90, 90+1, Бензема, 95 (пен.) — Марез, 73

Реал: Куртуа — Карвахаль, Мілітао (Вальєхо, 114), Начо, Менді — Модріч (Камавінга, 75), Каземіро (Асенсіо, 75), Кроос (Родріго, 68) — Вальверде, Бензема 9Себальос, 105), Вінісіус (Васкес, 115).

Манчестер Сіті: Едерсон — Вокер (Зінченко, 72), Діаш, Ляпорт, Канселу — де Брюйне (Гюндоган, 72), Родрі (Стерлінг, 99), Бернарду Сілва — Марез (Фернандіньо, 85), Габріель Жезус (Гріліш, 78), Фоден.

Попередження: Модріч, Карвахаль, Мілітао, Вальверде — Ляпорт, Стерлінг, Зінченко