Ліверпуль завдяки видовищному камбеку проти Вільярреалу вийшов до фіналу Ліги чемпіонів

Вільярреал — Ліверпуль, Getty Images

Команда Юргена Клоппа шокувала поразкою в першому таймі, проте після перерви не залишила суперникам жодних шансів.

Головного тренера іспанського Вільярреалу Унаї Емері небезпідставно вважають своєрідним королем Ліги Європи УЄФА, а в поточному сезоні він зі своєю командою вирішив замахнутися на більш визначне досягнення — пробитися до фіналу Ліги чемпіонів. Однак, у цьому турнірі суперники на шляху до вирішального поєдинку все ж були більш потужними, і якщо в протистояннях проти туринського Ювентусу та мюнхенської Баварії десь вдалося розіграти фактор несподіванки, то тиждень тому англійський Ліверпуль на Енфілді особливих питань щодо фаворита пари не залишив (2:0).

Але ще того вечора головний тренер "червоних" Юрген Клопп заявив про необхідність зберігати врівноваженість перед подорожжю на Естадіо де ла Сераміка. Попереджав досвідчений керманич власних підопічних, намагався вбезпечити від спокуси наперед поставити крапку в протистоянні, але ті його не дослухалися. Ліверпуль розпочав гру з пропущеного м’яча, який уже на третій хвилині Капу організував для Діа скиданням на порожні ворота з правого кута воротарського.

Захист гостей із цілком зрозумілих причин після цього був спантеличений несподіваним початком, однак бодай якось намагався посунути лінію атак суперників за центр поля. Колектив Клоппа виглядав невпевненим у собі також і під час спроб проводити позиційній наступи, що в підсумку призвело до незначної кількості гольових моментів, із яких на особливу увагу заслуговував хіба що постріл Жоти з середньої дистанції ще на початку гри. Зрештою, господарям удалося зберегти за собою перевагу у володінні м’ячем, чого геть не було під час першої гри.

А вже під завісу першого тайму Вільярреал оформив другий забитий м’яч, після якого справи Ліверпуля почали виглядати геть кепсько. Довжелезна передача Пау Торреса зі своєї половини підключила до атаки Капу на правому фланзі, звідки потім пішла подача на Коклена. Що цікаво, як під час першого голу, провалився гравець на фланзі захисту гостей — Трент Александер-Арнольд, тоді як до цього невдалим вибором позиції відзначився Ендрю Робертсон.

Перший тайм "червоні" провалили, тому розуміли факт наближення важкої розмови з власним керманичем під час перерви. Клопп — видатний мотиватор, тому на другу половини гри його команда вийшла з великим натхненням, а от Емері вирішив зіграти від поточного результату. Гості в підсумку з легкістю тримали м’яча на чужій половині поля, раз-по-раз пересмикуючи захист "жовтої субмарини" швидкими передачами.

Ключовий момент усієї дуелі стався на 62-й хвилині, коли постріл із правого флангу штрафного від Фабіньо голкіпер Рульї пропустив собі поміж ніг у ближній кут. Майже одразу після цього аргентинець туди ж отримав удар головою від Діаса на завершення подачі Трента з правого флангу, а його команда почала сипатися перед нашими очима.

Емері намагався підганяти власних підопічних, проте вони зневірилися у власній спроможності впливати на хід гри. Ліверпуль зрештою чекав лишень на чергову помилку. Як виявилося, довго цього робити не було потреби. Рульї одного разу вирішив зіграти останнього захисника на дальньому виході за межі штрафного, перехоплюючи закидання на Мане, проте суперник пошив у дурні і його, і захисників, які кинулися рятувати порожні ворота.

Змістовної гри після цього моменту фактично не було, тому "червоні" лише стримували наміри опонентів врятувати бодай власне обличчя в цій грі, але після другої жовтої картки для Капу наприкінці зустрічі навіть у компенсованому часі особливої потреби не було.

Таким чином, у фінальному матчі цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА від звітної пари зіграє англійський Ліверпуль. Єврокубкова казка для іспанського Вільярреалу закінчилася достроково.

Вільярреал — Ліверпуль 2:3 (перший матч — 0:2)
Голи: Діа, 3, Коклен, 41 — Фабіньо, 62, Діас, 67, Мане, 74

Вільярреал: Рульї — Фойт, Альбіоль (Ор’є, 79), Торрес, Еступіньян (Трігерос, 79) — Ло Чельсо, Парехо, Капу, Коклен (Педраса, 68) — Ж. Морено (Чуквезе, 69), Діа (Алькасер 80).

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд, Конате, Ван Дейк, Робертсон (Цимікас, 80) — Кейта (Гендерсон, 80), Фабіньо (Мілнер, 83), Тіаго (Джонс, 80) — Салах, Мане, Жота (Діас, 46).

Попередження: Капу, Ло Чельсо, Пау — Александер-Арнольд

На 85-й хвилині був вилучений Етьєнн Капу. (Вільярреал) (друге попередження).