Вільярреал сенсаційно вибив Баварію з Ліги чемпіонів

Баварія — Вільярреал, Getty Images

Колектив Юліана Нагельсманна втратив перевагу за рахунком наприкінці матчу-відповіді на власному полі.

Усього один тиждень — цей проміжок часу для кожного українця триває майже вічність, проте там, де панує мир, цього відтинку може не вистачити навіть на те, аби просто перевести подих поміж матчами чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА. А якщо настає така ситуація, коли перша гра залишила одну зі сторін протистояння ні з чим, то за порівняно невелику кількість днів на перепочинок їй доводиться підшукувати нові можливості для покращення побудови власної гри.

Мюнхенська Баварія опинилася в подібній ситуації перед матчем-відповіддю на Альянц Арені проти іспанського Вільярреала, бо програла на виїзді з мінімальним рахунком (1:0).

Початок гри для колективу Юліана Нагельсманна був доволі важкуватим. Місцева публіка жадала побачити від власних улюбленців швидких голів, які б стали передумовою для подальшого розгрому, проте гості одразу ж розташувалися в компактному блоці, тому особливих шансів у "Червоної машини" не виникало. Баварія звичним чином володіла м’ячем, тоді як футболісти Унаї Емері були надзвичайно сором’язливими навіть у питаннях переходу через центральну лінію.

Зрештою, початкові спроби господарів поступово згасали, а їх суперники починали відчувати в собі наснагу на швидкі випади. Утім, як її не відчути, коли за всю першу половину Баварії вдалося розраховувати лише на удар головою від Мусіали, після якого більш вірогідним було пошкодження Джамала в боротьбі проти захисника, аніж забитий м’яч. Відсутність голів до настання перерви на цьому тлі аж ніяк не бентежила.

Рішення підопічних Емері ще нижче розташувати захист після повернення на футбольне поле виявилося занадто ризикованим. Вільярреал догрався в простій ситуації виходу з-під пресингу на 52-й хвилині, коли перехоплення передачі Рульї до центру поля збоку Комана завершилося пострілом Левандовські під праву стійку вже з центрального входу до штрафного. Проблеми "жовтої субмарини" на тому тільки розпочинались, бо суперники очікувано побігли за новими результативними пострілами, проте особливого успіху не мали.

Баварія показувала гарну динаміку певний час після забитого голу, проте зрештою все скотилося до того, що команда Нагельсманна загрузла на підступах до чужих володінь. Вільярреал узагалі не вискакував до контратак увесь другий тайм, проте на 88-й хвилині скористався втратою м’яча збоку суперників на чужій половині, після чого Морено з лівого флангу викотив на дальній кут воротарського під розстріл від Чуквезе. Ось і ціна всіх старань господарів.

Таким чином, звітну пару команд на півфінальній стадії Ліги чемпіонів УЄФА буде представляти саме іспанський Вільярреал. Команда Унаї Емері зіграє проти сильнішого у протистоянні між англійським Ліверпулем та лісабонською Бенфікою.

Баварія — Вільярреал 1:1 (перший матч – 0:1)
Голи: Левандовські, 52 — Чуквезе, 88

Баварія: Ноєр — Павар, Упамекано, Ернандес (Девіс, 86) — Сане, Кімміх, Горецка, Коман — Мусіала (Гнабрі, 82), Мюллер — Левандовські.

Вільярреал: Рульї — Фойт, Альбіоль, Торрес, Еступіньян — Парехо (Ор’є, 90+3), Капу, Коклен (Чуквезе, 84) — Ж. Морено, Данжума (Педраса, 84), Ло Чельсо.

Попередження: Левандовські — Фойт, Ло Чельсо.