Хет-трик Бензема допоміг Реалу здолати Челсі

Челсі — Реал, Getty Images

Мадридський клуб зробив вагому заявку на вихід до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

Майже рік тому лондонський Челсі будував свій шлях до тріумфального фіналу Ліги чемпіонів УЄФА саме через півфінальне протистояння проти мадридського Реалу, однак у цьому сезоні командам Томаса Тухеля та вже Карло Анчелотті довелося зустрітися на один крок турнірної сітки раніше — у чвертьфіналі. Суттєвою відмінністю, окрім зміни керманича "бланкос", був і сам формат двоматчевої дуелі. "Синім" довелося починати її на власному полі, на відміну від минулого сезону, проте вже без урахування "правила виїзного голу", що трохи спрощувало навантаження на них.

Початковий пресинг господарів поля, який ще й супроводжувала суцільна злива над столицею Великої Британії, не дав жодного результату через вдалі дії Реалу у відповідь. Команда Карло Анчелотті продемонстрував доволі гнучку модель побудови виходу до атаки, із чим опоненти важко поралися під час усієї подальшої гри. Важко було сказати, що Реал домінував у певних компонентах, проте дії "вершкових" у власних атаках були більш потужними, аніж у їх суперників.

Прикладом цього міг слугувати момент на дев’ятій хвилині матчу, коли постріл Вінісіуса з лівого флангу штрафного прийняла на себе поперечина. Бразильському нападнику в тому епізоді допомагав створити загрозу Карім Бензема, а вже в середині першого тайму ця пара гравців помінялася ролями, коли навіс Жуніора прийшовся прямісінько на голову французькому колезі, а той пробив у ближній кут.

Цей м’яч не став несподіванкою, проте це не можна було сказати вже про наступний постріл Бензема з другого поверху вже через три хвилини потому. Модріч під час швидкої атаки виконав навіс із протилежного флангу, а нападник відзначився дивовижним ударом за ефектною траєкторією в ближній кут. Челсі точно не грав настільки невпевнено для того, аби отримати одразу два подібних голи.

"Сині" пішли шукати певної справедливості, проте ледь не отримали в свої ворота ще й третій м’яч від того самого Бензема, проте Менді виграв у суперника ближній бій в одному з епізодів. І лише після цього Гаверцу вдалося замкнути швидкий навіс із правого півфлангу від Жоржиньо, що хоч трохи надало наснаги команді Томаса Тухеля на подальшу боротьбу за результат.

Палка розмова мала місце в роздягальні Челсі під час перерви, про що красномовно свідчить факт одразу двох замін після її закінчення. Однак, коли голкіпер твоєї команди відверто привозить уже на старті другого тайму, віддаючи необачний пас на Рюдігера, після чого перед Бензема залишаються порожні ворота, то усі передбачені дії не мають особливого значення.

Челсі зіштовхнувся з ситуацією, коли всі плани їх головного тренера не мали жодного сенсу через банальні помилки в захисті. А тут ще й Куртуа в наступному епізоді видав дивовижний сейв після дальнього пострілу Аспілікуети в праву дев’ятку, після чого моральний стан "пенсіонерів" було зруйновано вщент. Не полишали спроби відіграти бодай ще один м’яч сині, проте всі вони були марними, які б зусилля для їх створення не докладалися.

Матч відповідь між мадридським Реалом та лондонським Челсі відбудеться на Сантьяго Бернабеу вже 12 квітня.

Челсі — Реал 1:3
Голи: Гаверц, 40 — Бензема, 21, 24, 46

Челсі: Менді — Крістенсен (Ковачич, 46), Тіаго Сілва, Рюдігер — Джеймс, Канте (Зієх, 46), Жоржиньо (Лофтус-Чік, 66), Маунт, Аспілікуета — Гаверц, Пулішич (Лукаку, 64).

Реал: Куртуа — Карвахаль, Мілітао (Начо, 64), Алаба, Менді — Модріч, Каземіро (Кроос, 74), Кроос — Вальверде (Себальос, 86), Бензема (Бейл, 86), Вінісіус.

Попередження: Рюдігер — Мілітао.