Лоді вивів Атлетіко до чвертьфіналу Ліги чемпіонів

Манчестер Юнайтед — Атлетіко, Getty Images

Манчестер Юнайтед не зміг зламати опір суперників перед очима власних уболівальників.

Ліга чемпіонів УЄФА знову повернулася на наші телеекрани одразу після завершення запеклих протистоянь у рамках національних чемпіонатів на минулих вихідних. Навряд чи варто було нагадувати вболівальникам про те, що в цьому турнірі продовжується розіграш перепусток до чвертьфінальної стадії, а англійський Манчестер Юнайтед та мадридський Атлетіко були одними з команд, які ще не визначили сильнішого у своїй парі.

Протистояння на Ванда Метрополітано майже трьома тижнями раніше жодним чином не допомогло нам у визначенні фаворита перед матчем-відповіддю на Олд Траффорд, бо завершилося нічиєю 1:1. Із урахуванням відсутності "правила м’яча на виїзді", цей рахунок узагалі не мав ніякого практичного значення, окрім того, що обидві сторони дізналися, як забивати у ворота один одного. Проте з того часу "Червоні дияволи" виграли лишень одну гру з трьох у чемпіонаті, тоді як "матрацники" здобували виключно перемоги у Ла Лізі, що не могло не турбувати колектив Ральфа Рангніка.

На власному полі Юнайтед не мав права розпочати гру в низькому темпі, а трибуни Олд Траффорд ще й непогано допомагали своїм гравцям, тиснувши на гостей постійним гуркотом. На перших хвилинах гри було помітно нахил атаки господарів убік правого флангу, де Еланга та Далот намагалися за першої ліпшої нагоди відшукати для себе гарні позиції для ударів по чужим воротам. Гарний момент для відкриття рахунку швед отримав уже на 13-й хвилині, коли завершив простріл Фернандеша з правого флангу на ближню стійку ударом у дотик в голову Облака.

Атлетіко мав проблеми з виходом до атаки в ці хвилини, проте все одно знайшов у собі сили знайти простір для дальнього пострілу де Пауля з правого флангу вже через кілька миттєвостей, після чого вже де Хеа довелося в шаленому стрибку рятувати свою команду. Цікавий момент трохи згодом відбувся знову в штрафному гостей, коли Рейнілду збив на прийомі закидання Бруну на лівому фланзі своїх володінь, проте гравці Рангніка так і не дотисли арбітра до рішення стосовно пенальті на свою користь.

Юнайтед грав доволі непогано, а його вболівальники навряд чи могли чимось дорікнути за перші півгодини гри, проте потім події почали розгортатися таким чином, що здавалося, буцімто команда Рангніка втрачає будь-який контроль над ситуацією. Тут вже й незарахований гол Феліша на 33-й хвилині, на якого із офсайду віддавав простріл Льоренте, відбувся, а темп власних атак Манчестер віднайти так і не міг. У підсумку, сталося те, що сталося — Атлетіко знову видав максимальних розмах власної атаки, а Лоді на 41-й хвилині зробив у межах правил те, що не зумів раніше зробити його португальський партнер за командою.

Сімеоне жодним чином не мав намірів відмовляти власній команді у задоволенні зіграти другим номером після перерви. Було очевидно, що Атлетіко має намір грати за результатом, який їх суперників не влаштовував аж ніяк. Важко сказати, що "Червоні дияволи" створювали багато клопотів Облаку своїми атаками, проте гольові моменти в них точно були в наявності. Той таки постріл Санчо злету на лівому фланзі штрафного над поперечиною варто згадати, а подвійний шанс Варана – Роналду вже в заключній чверті гри взагалі був відмінним, проте голкіпер "матрацників" відстояв ворота.

Усі очікували від Манчестера фінального штурму, проте з цим у команди Рангніка взагалі ніяк не склалося. Якісь незрозумілі передачі другим поверхом, фоли під час власних атак біля чужого штрафного, постійні балачки з арбітром. Усе нагадувало ситуацію, коли саме господарям потрібно було втримувати рахунок, проте насправді було зовсім навпаки. Де Хеа також сходив до чужого штрафного на останній кутовий, проте навіть стандарти у Юнайтед цього вечора не пішли. Гості завершували гру в фірмовому ешелонованому захисті в одинадцять гравців, тому шансів у суперників не було ніяких.

Таким чином, на чвертьфінальній стадії Ліги чемпіонів УЄФА цю пару команд буде представляти мадридський Атлетіко. Для англійського Манчестер Юнайтед поточний єврокубковий сезон добіг кінця.

Манчестер Юнайтед — Атлетіко 0:1 (перший матч – 1:1)
Гол: Лоді, 41

Манчестер Юнайтед: де Хеа — Далот, Варан, Магуайр (Мата, 84), Алекс Теллес — Мактоміней (Матіч, 68), Фред (Кавані, 76) — Санчо, Фернандеш (Погба, 67), Еланга (Рашфорд, 67) — Роналду.

Атлетіко: Облак — Льоренте, Хіменес, Савіч, Рейнілду, Лоді — Коке (Кондогбія, 80), Еррера, де Пауль — Феліш (Феліпе, 90), Грізманн (Грізманн, 90+3).

Попередження: Матіч, Далот — Еррера, де Пауль.