Бензема вирвав путівку до чвертьфіналу Ліги чемпіонів для Реалу у запаморочливій грі проти ПСЖ

Реал — ПСЖ, Getty Images

Мадридський колектив урятувався від поразки 0:2 за ходом матчу-відповіді.

Для когось візити до столиці Франції можуть бути найбільш незабутньою подією в житті, проте мадридський Реал після першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА проти Парі Сен-Жермен напевно хотів би забути той пізній вечір у середині лютого 2022 року. Флагман іспанського футболу поступився за підсумком голу Кіліана Мбаппе під фінальний свисток (0:1), у результаті чого грі у відповідь уже був змушений починати далеко не з найбільш комфортної для себе позиції сторони, що відстає.
У команд Карло Анчелотті та Маурісіо Почеттіно було майже місяць часу та кілька поєдинків на внутрішній арені задля того, аби зробити правильні висновки після гри на Парк-де-Пренс, і "вершкові" у цей відрізок помітно досягли успіху. Реал не втратив жодного очка, у той час як "червоно-сині" примудрилися програти у двох із трьох матчів Ліги 1, причому невдачу у грі проти Ніцци (0:1) ще можна було якось очікувати, а ось поразка від Нанта (1:3) сталося саме на тлі успіху в першій грі проти "галактікос".
Наставники на цьому тлі підготували нові задуми для протистояння на Сантьяго Бернабеу, але італійський фахівець уже був змушений орієнтуватися на відсутність Каземіро в опорній зоні та Ферлана Менді на лівому фланзі оборони. У аргентинського тренера у той самий час повноцінно повернувся до обойми Неймар, що вважалося значним посиленням у порівнянні з грою в Парижі.
У першій половині матчу колективи намагалися грати у досить відкритому стилі. Можливо, Реал у чомусь перевершував опонентів у контролі м'яча на чужій половині, але миттєві випади в контратаки від Мбаппе, які активно підкріплювали передачі від майстрів на кшталт Неймара та Ліонеля Мессі, були не менш небезпечні. У підсумку, французький форвард парижан забив за перший тайм двічі, але лише один його результативний удар був зарахований.
ПСЖ повів у рахунку незадовго до початку перерви, коли Неймар запустив Кіліана у ривок лівим флангом, а той нарешті успішно пробив Куртуа ударом у ближній кут. За кілька хвилин до цього Мбаппе в цю ж точку переправив простріл Мендеша з офсайду, що давало змогу говорити про більшу ступінь успішності тактики Почеттіно, порівняно з варіантом від його більш досвідченого колеги за тренерським цехом.
Моменти Реала в першому таймі полягали в індивідуальних здібностях Бензема чіплятися за м'яч перед чужим штрафним майданчиком, але Карім тоді так і не прийшов до бажаного. Ситуація мала передумови до зміни відразу після перерви, коли Реал почав посилено пресингувати своїх суперників, а на мить навіть здалося, що ПСЖ дозволяє господарям занадто багато.
Проте, на 54-й хвилині серцебиття фанатів мадридського клубу знову сповільнилося до нульових показників — це Мбаппе спритно обіграв Куртуа на лівому фланзі штрафного майданчика, після чого вразив порожні ворота. Знову офсайд! Арбітр у цей момент безперечно врятував "галактикос" від гігантських проблем. А ось що було згодом! Це вже історія на цілу п'єсу.
Щойно ігровий час перевалив за повну годину, Доннарумма вирішив повозитися з м'ячем на лівому фланзі свого штрафного майданчика, унаслідок чого був відразу атакований зусиллями Каріма Бензема. Французький форвард змусив голкіпера помилитися з передачею на протилежний бік поля, після чого сам завершив зворотній простріл від Вінісіуса. Реал повністю перехопив ініціативу у цей момент, а ПСЖ розсипався просто перед очима.
Як підсумок, на 76-й хвилині Бензема завершив тонкий пас від Модріча до правого кута воротарського з глибини, а ще через дві хвилини виступив у якості фінальної ланки для блискавичної контратаки своєї команди, із гольовим пасом від Вінісіуса під розстріл. Парижани щось намагалися вичавити з себе у відповідь у час матчу, що залишався, але всі ці потуги залишилися в проміжку часу до помилки Доннарумми. Після цього на полі була лише одна команда.
Таким чином, у чвертьфіналі Ліги чемпіонів УЄФА від цієї пари команд зіграє мадридський Реал. Для французького Парі Сен-Жермен єврокубковий сезон добіг кінця.
Реал — ПСЖ 3:1 (перший матч – 0:1)
Голы: Бензема, 61, 76, 78 — Мбаппе, 39

Реал: Куртуа — Карвахаль (Васкес, 66), Мілітао, Алаба, Начо — Вальверде, Модріч, Кроос (Камавінга, 58) — Асенсіо (Родріго, 57), Бензема, Вінісіус.

ПСЖ: Доннарумма — Хакімі (Дракслер, 88), Кімпембе, Маркіньос, Нуну Мендеш — Паредес (Гуйє, 71), Данілу (Ді Марія, 81), Верратті — Мбаппе, Мессі, Неймар.

Предупреждения: Начо, Вінісіус, Карвахаль, Васкес — Доннарумма, Паредес, Кімпембе.
команди