Баварія розтрощила РБ Зальцбург на шляху до чвертьфіналу Ліги чемпіонів

Баварія — РБ Зальцбург, Getty Images

Роберту Левандовські знадобилося лишень десять хвилин задля третього за швидкістю хет-трику в історії турніру.

Мюнхенська Баварія вирушала до не настільки вже й віддаленого від її базового розташування австрійського Зальцбурга на гостьове протистояння проти однойменного клубу, перебуваючи у статусі явного фаворита пари 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Проте, вже перша частина двоматчевої дуелі виявилася для колективу Юліана Нагельсманна аж надто проблемною. 1:1 — не той результат, який хотів би побачити німецький гранд перед домашньою грою на Альянц Арені, але ті, хто стежив за тим, що відбувається на полі того вечора, точно не скаже, що цей результат був несправедливим.
У команд було досить багато часу для того, аби зібратися з думками перед грою у відповідь. Зокрема, це безпосередньо стосувалося "Червоної машини". Баварія, як і австрійські суперники, зіграла три матчі за цей період часу, двічі перемігши та одного разу зігравши внічию. Зальцбург повторив і цей результат опонентів, тому інтрига про поточні кондиції команд залишалася жити аж до появи їхніх футболістів безпосередньо на полі.
Утім, як інтрига існувала у цьому матчі, так вона й померла вже до середини першого тайму. Команди розпочали дуже здорово та агресивно — Левандовські та Капальдо обмінялися чудовими можливостями забити гол уже у стартові дві хвилини ігрового часу, а вже на 11-й поляк заробив перший пенальті у цьому матчі. Вебер невдало збив суперника в центрі штрафного майданчика, поки той розвертався на прийомі передачі з лівого флангу, після чого сам потерпілий і пробив у лівий кут.
Не дуже довго роздумував над напрямом свого удару Роберт і під час другого удару з позначки вже за десять хвилин. І знову Вебер фактично поховав надії своєї команди, атакувавши нападаючого Баварії безпосередньо на лицьовому кордоні штрафного майданчика, що бригада арбітрів зуміла розглянути виключно під час перегляді повтору на VAR. Левандовські безжальним для голкіпера чином пробив ще більш упритул до лівої штанги, аніж у першому випадку.
Складно сказати, скільки саме секунд минуло з моменту другого голу супербомбардира, як воротар Кен примудрився влучити в нього м'ячем, коли перед власним штрафним перехоплював закидання на Мюллера. Відскок полетів у той самий лівий каркас воріт, м'яч ударився об стійку, і опустився прямо на ногу Левандовські перед вільною мішенню. Вибачати такі помилки Баварія не мала наміру, а на 31-й хвилині зусиллями Гнабрі відвантажила суперникам четвертий м'яч у цьому запаморочливому першому таймі.
Слова "конкуренція" у цій грі не було з очевидних причин. Зальцбург подавав ознаки активності навіть між другим і третім пропущеними голами, але потім остаточно розвалився. Мюллер ще сильніше збільшив розрив вже на початку другого тайму, затьмаривши цим спробу Маттіаса Яйссле щось змінити замінами в перерві.
Проте без гола у власному виконанні Зальцбург таки з Мюнхена не поїхав. К'єргор у контратаці завершив швидку комбінацію ударом із лівого флангу штрафного майданчика в ближню дев'ятку, чим хоч трохи підсолодив два постріли від суперників вже під кінець основного часу. Мюллер і Сане спочатку розіграли ще одну стінку перед чужим штрафним, а трохи пізніше Лерой нарешті забив і сам, за умови гарного асисту п'ятою від Левандовські під удар із гострого кута на лівому фланзі штрафного. На Альянці Арені був справжній карнавал.
Таким чином від цієї пари команд у чвертьфіналі Ліги чемпіонів УЄФА зіграє мюнхенська Баварія. Для австрійського РБ Зальцбург єврокубковий сезон добіг кінця.

Баварія — РБ Зальцбург 7:1 (перший матч – 1:1)
Голи: Левандовські, 12 (пен.), 22 (пен.), 23, Коман, 31, Мюллер, 54, 83, Сане, 85 — К’єргор, 70

Баварія: Нойєр — Павар, Зюле (Куассі, 66), Ернандес (Упамекано, 60) — Гнабрі (Сарр, 46), Кімміх, Мусіала (Рока, 66), Коман (Чупо-Мотінг, 66) — Мюллер, Сане — Левандовські.

РБ Зальцбург: Кен — Крістенсен, Соле (Пентковські, 46), Вебер, Ульмер — Камара (Тіджані, 67) — Капальдо, Зайвальд (Сучич, 46) — Ааронсон — Адаму (К’єргор, 62), Адейємі (Шешко, 62).