Football.ua

Аталанта з незабитим пенальті поділила очки з Арсеналом

Другий епізод італійсько-англійського протистояння за тиждень завершився без голів.
19 September, 23:55
Лига Чемпионов. Новость

Коли під час жеребкування основного раунду Ліги чемпіонів УЄФА оголошували майбутніх суперників донецького Шахтаря, ми почули чимало загальновідомих гучних назв футбольних клубів, проти яких "гірникам" доведеться зіграти вже незабаром. Серед них були й дуже добре знайомі українському вболівальнику колективи — бергамаська Аталанта та лондонський Арсенал, у складі яких або нещодавно виступали, або безпосередньо зараз це роблять наші футболісти.

І так випадково сталось, що вже в першому турі оновленого розіграшу змагань команди Джан П’єро Гасперіні та Мікеля Артети мали перетнутись поміж собою на полі стадіону Атлеті Адзуррі д’Італія в Бергамо, де переможці Ліги Європи зразка минулого розіграшу мали проходити важкий іспит у протистоянні проти колективу, який і досі мчить у сподіваннях здобути чемпіонську корону Англії. Утім, про це в контексті "канонірів" ми ще поговоримо цими вихідними, тоді як зараз нас цікавила виключно Ліга чемпіонів.

Перший тайм цього матчу був для тих поціновувачів гри в шахи, хто випадково ввімкнув трансляцію пізно ввечері. А от для решти футбольного світу це було просто гаяння часу впродовж 45+1 хвилин, поки обидві команди намагаються розкрити захист один одного. Майже без помилок, тому й моментів особливо не було. Арсенал непогано підтискав на старті, але надовго його в такому темпі не вистачило, Аталанта ж просто не ризикувала.

Єдине, що могло врятувати нас від нудьги поперерві, це спроба однієї з команд усе ж таки ризикнути. Не від футболістів Артети цього очікувати, це очевидно, тож Аталанто, твій вихід. І таки команда Гасперіні спробувала запалити. Уже перший ривок Едерсона до лівого флангу штрафного завершився фолом від Парті й призначенням справедливого пенальті.

Але Ретегі, вочевидь, є поціновувачем футболу українських команд, тож виконав те саме, що й Судаков напередодні, але Рая при цьому відбив удар так, що у форварда була змога добити, проте потім сам же й потягнув удар головою на лінії. Яскравий момент, але для пересічних уболівальників утішних новин не було — важка гра триватиме й надалі.

Усього один реальний гольовий момент був у Арсеналу до завершення гри — випад Мартінеллі до правого флангу штрафного, звідки той на швидкості запустив м’яч над воротами. І все. Надалі були ті самі футбольні шахи й футбол, ніби ця гра була вирішальною для обох сторін.

У наступному турі бергамаська Аталанта гратиме в гостях у донецького Шахтаря, а лондонський Арсенал прийматиме французький Парі Сен-Жермен.

Аталанта — Арсенал 0:0

На 51-й хвилині Матео Ретегі (Аталанта) не забив пенальті (воротар).

Аталанта: Карнесеккі — Джимсіті, Гін, Колашинац — Дзаппакоста (Белланова, 70), де Рон, Едерсон, Руджері (Пашалич, 89)  — Де Кетеларе (Куадрадо, 60), Ретегі (Дзаніоло, 70), Лукман (Самарджич, 89).

Арсенал: Рая — Вайт, Саліба, Магальяйнс, Тімбер (Калафіорі, 73) — Райс, Парті (Жоржиньо, 58), Гаверц — Сака (Стерлінг, 73), Жезус (Троссар, 58), Мартінеллі.

Попередження: Едерсон