Football.ua

Манчестер Сіті втримав путівку до півфіналу Ліги чемпіонів у битві проти Атлетіко

Запальний матч-відповідь на божевільному Ванда Метрополітано завершився з вигідним для Олександра Зінченко та партнерів результатом.
14 April 2022, 00:04
Лига Чемпионов. Новость

Учасникам чвертьфіналу Ліги чемпіонів УЄФА, які свої матчі-відповіді проводили в середу пощастило трохи більше за інших, бо в них було на один день більше можливості перевести подих під час тижневого циклу підготовки між матчами. Утім, путівки до півфіналу розіграти все ж таки довелося б, тому мадридський Атлетіко та англійський Манчестер Сіті, на тлі мінімальної перемоги "містян" на Етіхаді виходили на поле Ванда Метрополітано з метою з’ясування стосунків.

Навряд чи ставлення команд до цієї гри можна було назвати якось інакше, бо власне трибуни арени в столиці Іспанії вимагали від учасників двобою відповідного ставлення до гри. Ось тільки за намаганнями якомога частіше провокувати Філа Фодена, якого господарі чомусь обрали в якості власної жертви, минула більша частина першого тайму, через що як таких спроб уразити чужі ворота збоку обидвох сторін ми майже не бачили.

Атлетіко мав виходити на цю гру з більш чітко вираженою атакувальною позицією, проте вже на 29-й хвилині сенс змагатися для "матрацників" міг зовсім зникнути. Пощастило, що постріл Гюндогана з боротьби в центрі штрафного поцілив у ліву стійку, відскок від якої зрештою зуміли залишити за собою захисники господарів. Що стосується моментів із боку команди Сімеоне, то ми нарешті побачили удар в отвір воріт Сіті, проте жодним чином дальня спроба Кондогбія не була загрозливою.

Після перерви змінився не тільки колір пов’язки на голові у Фодена, але й ставлення Атлетіко до гри в атаці. Господарі почали потужно підтискати біля чужого штрафного, та зрештою перейшли на артилерію середнього радіусу дії. Кілька потужних та видовищних пострілів потурбували Едерсона, проте не ворота "містян". У цей же час команда Гвардіоли демонструвала ризиковане виконання, віддаючи ініціативу на розсуд суперникам.

Мадридці цьому були зрештою тільки раді, проте навіть із виходами на заміни де Пауля та кількох гравців атакувальної ланки вирішального впливу ніхто з господарів завдати так і не міг. Певна річ, що Атлетіко не перейшов на схему 0-5-5, у противагу тому "ганебному" варіанту, який ми бачили на Етіхаді, проте в середині другого тайму дуже прагнув того, щоби змінити становище на власну користь.

Сіті був небезгрішним в обороні, проте не начудив, а ось суперники трохи перегрілись, через що навіть Зінченку довелося вступати в боротьбу за честь партнерів під час масованої сутички наприкінці гри. Зрештою, усе обмежилося тільки розбтою головою Фодена ще на самому початку гри.

Таким чином, у півфіналі Ліги чемпіонів УЄФА проти мадридського Реалу буде грати саме англійський Манчестер Сіті. Для мадридського Атлетіко турнірний шлях добіг кінця.

Атлетіко — Манчестер Сіті 0:0 (перший матч – 0:1)

Атлетіко: Облак — Льоренте, Савіч, Феліпе, Рейнілду, Лоді (Корреа, 70) — Коке (де Пауль, 69), Кондогбія, Лемар (Суарес, 82) — Грізманн (Карраско, 69), Феліш (Кунья, 82).

Манчестер Сіті: Едерсон — Вокер (Аке, 74), Стоунз, Ляпорт, Канселу — Де Брюйне (Стерлінг, 65), Родрі, Гюндоган — Марез, Фоден, Бернарду Сілва (Фернандіньо, 78).

Попередження: Феліпе, Савіч — Родрі, Аке, Марез, Фоден, Канселу

На 90+2-й хвилині був вилучений Феліпе (Атлетіко) (друге попередження).